5.5 C
Rīga
otrdien, 16 aprīlis, 2024

Tievēt kā hercogienei: kādai diētai priekšroku dod Megana Mārkla?

 

Vēl pirms Megana Mārkla kļuva par Saseksas hercogieni, 2016.gadā intervijā žurnālam “Reader’s Digest Best Health” viņa atklāja, ka pirms svarīgiem pasākumiem viņa ietur vegānisko diētu. Viņa apgalvo, ka viņas āriene un veselība ir tieši atkarīga no tā, ko viņa ēd, cik guļ un cik daudz ūdens dienas laikā izdzer.

Kādi ir šādas diētas plusi?

Dārzeņu, augļu un zaļumu uzņemšana uzlabo pašsajūtu. Vegāniskā diēta palīdz uzturēt normālu ķermeņa svaru, uzlabo ādas stāvokli, pazemina dažādu saslimšanu risku, piemēram, sirds un diabēta.

Augļi, dārzeņi, rieksti un sēklas bagātina organismu ar vitamīniem, šķiedrvielām, antioksidantiem un minerālvielām. Pie tam, šajos produktos nav piesātināto taukskābju.

Kā uzsākt diētu?

Lai sajustu atšķirību, nevajag uzreiz pāriet uz vegānisku uzturu. Pietiks, ja dienas laikā apēdīsi 2-3 porcijas dārzeņu, 1-2 augļus un 50-60 gramus riekstu un sēklu. Atsakoties no gaļas, ēdienkartē drīkst atstāt zivis, olas un piena produktus, bet pēc tam uz pāris dienām atteikties arī no tiem, raksta portāls “Cosmopolitan”.

Aizrauties ar vegānisku uzturu uz ilgu laiku nevajadzētu, ja vien neplāno pāriet uz tādu režīmu pavisam. Šāda diēta nav visai bagātīga ar olbaltumvielām, kalciju, dzelzi, D vitamīnu un taukskābēm. To būs jāatgūst citos veidos. Lai gan jāatzīst, ka arī tie, kas ēd gaļu, ne vienmēr lieto to pareizi un daudzveidīgi, līdz ar to ļaunuma ir vairāk, nekā labuma.

Vai drīkst “šmaukties”?

Tajā pašā intervijā Megana stāsta par to, ka neaizliedz sev ēst “visu pēc kārtas”. Daudz svarīgāk ir spēt saglabāt līdzsvaru. Viņa uzskata, ka ēst to, kas patīk, ir svarīgi, lai izvairītos no nepatīkamām sajūtām un mazinātu stresu. Ja cilvēks uzstāda sev pārāk daudz aizliegumu, tas var novest pie pārēšanās un liekā svara uzņemšanas. Savu iecienītāko produktu vidū Megana min makaronus, kartupeļus frī un sarkano vīnu. “Zini savu ķermeni un to, kā tas strādā. Tad arī viss būs labi,” tā Megana.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.