Zem garšīgas un kraukšķīgas garoziņas var slēpties ne vien maigi kartupeļi, bet arī siers, sēnes, maltā gaļa un pat kabači.

Kas jāņem vērā, gatavojot kartupeļu pankūkas?

-Vislabāk ir izmantot tās kartupeļu šķirnes, kurās ir daudz cietes. Tām ir gaiši brūna miziņa un samērā gaišs vidus. Jaunie kartupeļi nederēs, jo tajā ir mazāk cietes, nekā vecajos.

-Vislabāk kartupeļus būtu rīvēt uz smalkas rīves.

-Nemizo visus kartupeļus uzreiz. Labāk nomizo 2-3 un uzreiz arī sarīvē, citādi kartupeļi būs jātur ūdenī, bet ūdenī tie zaudē daļu tik ļoti nepieciešamās cietes.

-Lai rīvētie kartupeļi nekļūtu tumši, tie jārīvē pamīšus ar sīpolu. Pie tam, sīpols piešķirs pankūkām lielisku aromātu un zeltainu krāsu.

-Sīpola vietā var pievienot 1-2 ēdamkarotes krējuma. Tas neļaus kartupeļiem kļūt tumšiem, kā arī padarīs pankūkas gaisīgākas.

-Ja rīvētie kartupeļi ir izdalījuši pārāk daudz sulas, to var noliet nost. Tikai nevajag izspiest pārāk daudz, citādi pankūkas iznāks sausas un cietas.

-Pievienot olu klasiskajās pankūkās nav obligāti. To pievieno tad, ja kartupeļos nav pietiekami daudz cietes. Ola neļauj mīklai “izjukt”.

-Ja mīkla ir pārāk šķidra, labāk miltu vietā pievienot kartupeļu cieti.

Recepte: Kartupeļu pankūkas ar sieru

Sastāvdaļas:

  • 100 g cieta siera
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 5-7 kartupeļi
  • 1 sīpols
  • Sāls un pipari – pēc garšas
  • 1 ola – pēc vajadzības
  • 1-2 ēdamkarotes kartupeļu cietes – pēc vajadzības

Pagatavošana:

Sarīvē sieru un ķiploku. Atsevišķi sarīvē kartupeļus un sīpolu. Kartupeļu masai pievieno sieru, ķiploku un kārtīgi samaisa. Ja ir nepieciešamība, pievieno olu un cieti. Cep no abām pusēm nelielā daudzumā eļļas.

Lai labi garšo!

Autors: Dieviete.lv

 
0 Komentāru

Komentēt

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?