1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

5 ieteikumi, kas palīdzēs jauna ledusskapja iegādē

 
Attēls: Publicitātes

Mūsdienu inovācijas arvien straujāk pārvērš sadzīves tehnikas funkcijas līdz nepazīšanai – sākot ar visaugstāko automatizācijas pakāpi, beidzot ar iespēju savienot vairākas viedierīces un kontrolēt iekārtu darbību ar viedtālruņa palīdzību. Brīdī, kad jāizdara izvēle par jauna ledusskapja iegādi, ir viegli apmaldīties dažādu iekārtu piedāvājumā, bet, izvēloties nepareizu modeli, var nākties vilties pieņemtajos lēmumos. Pieci ieteikumi pareizai izvēlei palīdzēs precīzāk saprast savas vajadzības un mūsdienu tehnoloģiju iespējas.

  1. Rūpīgi izvēlies ledusskapja tipu un tilpumu

Izvēloties jaunu virtuves iekārtu, būtiski zināt, cik daudz cilvēku ir ģimenē un kādi ir viņu ikdienas paradumi.Piemēram, ja mājās ir bērni, trīsdurvju ledusskapis ar zemu novietotām durvīm būs laba izvēle, lai arī bērni varētu viegli piekļūt svaigiem produktiem vai saldējumam saldētavā. Samsung Electronics nesen veiktā aptauja* atklāj, ka vairums Baltijas iedzīvotāju jeb 75% izvēlas ledusskapi ar saldētavu apakšā. Otra svarīgākā funkcija ir ledusskapja un saldētavas tilpums, lai varētu sasaldēt vasarā ievāktās ogas vai uzglabāt svaigas gaļas produkciju.

  1. Izvērtē ledusskapja izmēru un virtuves iekārtojumu

Var šķist pašsaprotami, ka pirms ledusskapja izvēles ir rūpīgi jāveic mērījumi vietai, kur to paredzēts novietot, iekļaujot arī durvju atvēršanas leņķi un vietu, ko tās aizņem. Tomēr tikai 12% Baltijas iedzīvotāju pievērš uzmanību ledusskapja izmēram. Kļūda aprēķinos var novest pie nepareizas izvēles un tādām problēmām, kā ledusskapja durvju nepietiekama atvēršana vai pārākšaura vieta ledusskapja aizmugurē. Ir vērts atcerēties, ka iekārtas izmērs ir viens no svarīgākajiem faktoriem jauna pirkuma izvēlē.

  1. Novērtē ikdienas iepirkšanās un pārtikas uzglabāšanas paradumus

Arvien biežāk cilvēki mēģina iepirkties gudrāk, apmeklējot tirdzniecības veikalus reizi nedēļā un iegādājoties produktus ilgākam laika periodam. Neapstrādātas pārtikas (dārzeņi, augļi, zivis un gaļa) pareizasuzglabāšanas nosacījumiatšķiras – dažādiem pārtikas veidiem ir nepieciešami dažādi temperatūras režīmi, bet cilvēkiem būtiski pārtiku uzglabāt ilgāku laiku. Jaunākie ledusskapji piedāvā vairākus nodalījumusproduktu glabāšanai un atsevišķu Flex Zone, kas saglabā attiecīgi nepieciešamo temperatūru (no 0 līdz +5 grādiem) dažādos plauktos. Tādējādi produkti tiek uzglabāti atbilstošā temperatūrā, piemēram, svaiga gaļa 0 grādu temperatūrā, dzērieni no +1 līdz +5 grādiem vai kulinārijas produkti +3 grādu temperatūrā.

  1. Izvēlies modeli, kas ir funkcionāls un ērti lietojams

Mūsdienu ledusskapis ir aprīkots ar vairākām jaunām funkcijām, kas atvieglo ikdienu dažādām vajadzībām. Ledusskapis vairs nav tikai pārtikas uzglabāšanas iekārta – ņemot vērā iespēju pielāgot temperatūru, tas pilda arī pagraba funkciju. Jaunākās ledusskapja funkcijas, tādas kā Vacation mode (Atvaļinājuma režīms), No Frost (Neveidojas apsarmojums) vai Freshness zone (Svaiguma zona), 35% Baltijas iedzīvotāju vērtē kā būtisku faktoru, izvēloties jaunu virtuves iekārtu. Ar atsevišķu dzesēšanas sistēmu jeb Twin Cooling Plus aprīkoti arī mūsdienu ledusskapji.Dzesēšanas sistēma nodrošina atsevišķu ledusskapja daļu dzesēšanu, rada optimālu temperatūru un mitrumu gan ledusskapī, gan saldētavā, līdz ar to pārtikas produkti saglabā dabisko garšu un smaržu, novēršot smaržu sajaukšanos.

  1. Pievērs uzmanību elektroenerģijas patēriņam

Trešdaļa Baltijas iedzīvotāju jaunu ledusskapi iegādājas ik pēc 3 līdz 5 gadiem, savukārt tikpat daudz pircēju jeb 35% savu veco ledusskapi nomaina vēl vēlāk – pēc 6 līdz 10 gadiem. Liels un ietilpīgs ledusskapis vairs nenozīmē lielu elektroenerģijas patēriņu. Tieši pretēji – jaunākie modeļi ir daudz efektīvāki, nekā tie bija pirms desmit gadiem, tāpēc ledusskapja biežāka nomaiņa var kļūt par gudru izvēli ilgtermiņā. Piemēram, mūsdienu ledusskapis ar neto tilpumu 617 litri patērē tikai 389 kWh/gadā, kas Latvijas tirgū mērojams vien 4,50 EUR izmaksās mēnesī.** Ieteicams izvairīties no ledusskapja novietošanas blakus karstuma avotiem, tādiem kā krāsns, radiatori vai tieši saules stari, jo tas var palielināt iekārtas elektroenerģijas patēriņu.

 

*Samsung Electronics 2018. gada maijā veiktā aptauja, aptaujājot 1500 Latvijas, Lietuvas, Igaunijas iedzīvotājus vecumā no 15 līdz 74 gadiem.

**Elektrības cena Latvijā 2018. gada 12. Jūnijā

 

Autors: Samsung Electronics Baltics 15.06.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.