2.2 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Laiks ļauties mistikai un zīlēšanai – tuvojas Līgo nakts un Jāņu diena

 

Runā, ka Līgo nakts un Jāņu diena ir gada maģiskākais laiks, tāpēc arī piemērotākais brīdis zīlēšanai un nākotnes uzzināšanai. Mēs esam apkopojuši dažas senču zīlēšanas metodes.

-Līgo naktī ap pusnakti jāskatās caur gredzenu ūdens glāzē. Tad varot redzēt līgavaiņa seju.

-Ja gribi noskaidrot savu attiecību nākotni, tev vajadzēs sapīt divus vainadziņus – vienu sev un vienu savam izredzētajam, mest upē un skatīties, kas notiks – ja tie sapeldēs kopā, tad būšot gaidāmas kāzas.

-Līgo naktī zem galvas jāliek vainags no trejdeviņiem ziediem, tad sapnī rādās, kas būs nākotnē.

-Līgo dienā pusdienas laikā jāiet tā, ka neviens neredz, uz mežu un jāizrauj papardes sakne, kura jānoliek klētī tā, ka neviens to nezina. Tajā pašā vakarā divpadsmitos jāiet uz klēti, jāņem sakne un jāpārgriež, tad iekš saknes varēšot redzēt sava izredzētā iniciāļus.

Saulrietā var savu vainadziņu mest tuvumā esoša ozola vai ābeles zaros – pēc cik reizēm tas pakārsies kādā no zariem, pēc tik gadiem būs kāzas

-Jāņu naktī dāmām jānokrāso naudas gabalam viena puse sarkanā krāsā, tad jāiet pie upes vai dīķa un jāmet naudas gabals ūdenī iekšā. Ja nauda iekrīt ar sarkano pusi uz leju, tad būs jāprec nabags, savukārt, ja nauda iekrīt ar nenokrāsoto pusi, tad gaidāms bagāts vīrs.

-Jāņu dienā meitām vainags jāsviež gaisā. Ja dāma krītošo vainagu saķer, tad drīz vien apprecēsies, ja izrauj tikai puķi, tad vēl būs jāgaida; bet ja vainags pavisam nokrīt zemē, tad būs jāizšķiras.

-Līgo naktī var noteikt, kāds būs nākamais gads. Tie, kas aiziet gulēt, nesagaidot saullēktu, būs miegaini līdz nākamajiem vasaras saulgriežiem, bet tiem, kas līksmo un līgo līdz pat saullēktam, būs ražīgs un aktīvs gads.

-Pusnaktī atveroties debesis un ja šajā brīdī kaut ko vēloties, tad tas arī piepildoties.

-Ja gulēt aizejot ar vainagu galvā, kurš pīts no deviņām puķītēm, tad sapnī redzētais piepildoties.

 

Materiāli rakstam no interneta resursiem un nostāstiem.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.