8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Atceries, tavam viedoklim ir nozīme

 

Savas balss atrašana pasaulē, kurā neviens viens otru nedzird, var kļūt par patiesi sarežģītu procesu. Galu galā, cilvēkiem visbiežāk vienkārši negribas zināt svešu skatpunktu, it īpaši, ja runa ir par viņu pašu dzīvi, uzvedību, vērtību sistēmu vai pārliecībām.

Tavs viedoklis pavisam vienkārši var tapt uztverts kā nosodījums vai pat uzbrukums, pie tam ne tikai svešiem cilvēkiem, bet arī tuviem draugiem un ģimenes locekļiem. Ik pa laikam tev šķiet, ka daudz vienkāršāk ir vienkārši paturēt savas domas un savu balsi pie sevis, izvairīties no jebkurām problēmām, pārpratumiem un nekaitināt citus. Taču, iespējams, šāds virziens nemaz nav tavs maršruts.

Tev var nākties patērēt daudz laika, lai „atrastu” savu balsi un saprastu, cik liela tai ir nozīme. Līdz ko tu tiksi līdz tam brīdim, tu visticamāk apsolīsi sev, ka nekad un neviens neļausi likt tev klusēt. Tava balss ir tikpat unikāla iezīme, kā tavas pēdas šajā pasaulē. Tā ir tava ietekme, gan pozitīva, gan negatīva, uz tavu vidi un tiem, kas tajā atrodas.

Līdz ko tu atradīsi savu balsi, izsakies, lai taptu sadzirdēta. Runā par tad, ja tevī negrib klausīties un dzirdēt, jo tas ir tavs skaņas un sevis izpausmes instruments. Izmanto savu balsi, lai izklāstītu to, kam tu tici, un, lai pateiktu, kas tev nepatīk. Ar savu balsi tu jutīsies daudz pārliecinātāka, nekā tad, kad klusēji un ļāvi runāt citiem.

Ja tu nervozē un baidies pievērst sev uzmanību, vienalga runā. Runā pat tad, kad tev trīc balss. Prasme izteikties „neatnāk” vienā mirklī. Tas aizņem laiku. Tas prasa mēģinājumus un kļūdas. Dažkārt tas prasa atklātību un spēju uztvert informāciju. Neatsakies no savas balss meklēšanas tikai tāpēc, ka šis process izrādīsies sarežģītāks, nekā tev šķita. Dzīves beigās tev visticamāk nepatiks apziņa, ka tu tā arī nespēji dzīves laikā aizstāvēt savu viedokli.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.