3.2 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Kā saglabāt manikīru skaistu ilgāku laiku: 7 padomi, kas strādā!

 

Tā nav patīkama sajūta, kad tu pavadi divas stundas krāsojot nagus, bet laka sāk lobīties nost jau nākamajā dienā. Tikai mieru! Pagarināt manikīra mūžu ir pavisam vienkārši, atliek tikai ievērot dažus noteikumus.

Attauko nagus

Noturīga manikīra pirmais noteikums: laka ir jāuzklāj uz tīriem un attaukotiem nagiem. Notīri nagus ar spirtotu līdzekli. Ja tāda nav, var izlīdzēties ar smaržām, kuras arī satur spirtu.

Svarīgi: pēc tam, kad nagi ir attaukoti, nepieskaries tiem, neaiztiec ar pirkstiem, citādi nekāda efekta nebūs.

Ļauj katram lakas slānim pilnībā nožūt

Ja tu veido manikīru pati, tev ir lieliska iespēja padarīt to noturīgāku. Salonā parasti katra nākamā kārta tiek uzklāta uzreiz pēc tam, kad ir pabeigta iepriekšējā. Lai manikīrs būtu noturīgs, velti tam vairāk laika – katram slānim ļauj nožūt aptuveni 10 minūtes.

Neizmanto ātri žūstošās lakas

Lakas, kuras nožūst „60 sekundēs”, tikpat ātri arī lūp nost. Pie tam, āšas lakas arī ir kaitīgākas nagam, nekā parastās, tāpēc labāk apbruņojies ar pacietību un pagaidi, kamēr nožūst parastā.

Kārtīgi nokrāso naga galu

Triks, par kuru nedrīkst aizmirst – vienmēr kārtīgi nokrāso nagu galus. Pat, ja šķiet, ka nosmērēsi pirkstus. Tas nekas,tos pēc tam notīrīsi, bet tu vismaz varēsi būt droša, ka nagu laka turēsies ilgāk.Tā sāk lupt nost tieši no nagu galiem, tāpēc, ja tie nav kārtīgi nostiprināti, rezultāts nebūs ilgi dzīvot spējīgs.

Nežāvē laku ar fēnu

Daudzas sievietes steigā žāvē nagus ar siltu gaisu, izmantojot parastu fēnu. To nevajadzētu darīt. Siltais gaiss maina lakas struktūru, tāpēc nevajadzētu vēlāk brīnīties, ka manikīrs neizskatās labi jau nākamajā dienā. Ja tik ļoti gribas žāvēt nagus ar fēnu, tad dari to ar auksto gaisu.

Atjauno ar caurspīdīgo laku

Lai nagu laka turētos uz nagiem ilgāk, pēc vienas vai divām dienām uzklāj caurspīdīgās lakas kārtu. Tas ir vienkāršāk, nekā pēc tam piekrāsot nolupušos stūrīšus.

Svarīgi: Seko līdzi tam, lai laka būtu šķidra. Ja līdzeklis ir kaut nedaudz sabiezējis, tu tikai sabojāsi savu manikīru.

Apsmērē uzkrāsotos nagus ar eļļu

Eļļa ne tikai padara kutikulas mīkstākas, bet arī palīdz saglabāt manikīru ilgāku laiku. Iemesls, kādēļ laka ātrāk lūp nost, ir kontakts ar ūdeni. Tāpēc, ja tu grasies iet dušā vai vannā, sasmērē nagus ar eļļu. Tev šķiet, ka tā ātri vien nomazgājas, tomēr uz naga tāpat paliek taukaina kārtiņa, kas aizkavē mitruma piekļūšanu nagam.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.