1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Kas jāievēro, lai zemeņu ievārījums izdotos izcils (+Recepte)

 

Jā, zemeņu laiks tūlīt, tūlīt jau būs cauri, tāpēc jāsteidz vēl paspēt izvārīt kādu garšīgu ievārījumu. Portāls „Lifehacker” piedāvā dažus noteikumus, kas jāievēro, lai zemeņu ievārījums izdotos patiesi gards.

-Rūpīgi sašķiro zemenes. Ja tu vēlies pagatavot ievārījumu ar veselām ogām, izvēlies skaistas, gatavas ogas (bet ne pārgatavojušās). Tādas, kas nav visai skaistas un saspiestas derēs ievārījumam, kuram ir vienmērīga konsistence.

-Mazgāt zemenes vajag ļoti uzmanīgi, jo tās var saspiesties un kļūt pārāk mīkstas. Daži iesaka vispār ogas nemazgāt, bet noslaucīt ar mitru dvieli. Ja zemenes ir pārāk netīras, ieliec tos traukā ar ūdeni un periodiski uzmanīgi samaisi ar rokām. Pēc 15-20 minūtēm smiltis un netīrumi nosēdīsies trauka dibenā. Pēc mazgāšanas zemenes jāpārliek uz papīra dvieļa, lai tās izžūtu.

-Astīti jāplēš nost tikai sausām un tīrām ogām, citādi tās zaudēs daļu sulas un ievārījums neizdosies tik sulīgs un garšīgs.

-Lai dažādotu ievārījuma garšu, tam var pievienot garšvielas, piemēram, kanēli, vaniļu, kardamonu, piparmētru un pat baziliku. Ja garšvielas pievieno gatavošanas sākumā, to aromāts būs izteiktāks.

-Ievārījumu gatavo nerūsējošā tērauda vai vara traukos.

-Vārīšanas laikā noņem putas. Ja tās atstās,gatavais ievārījums glabāsies īsāku laiku. Pie tam, bez putām tas būs caurspīdīgāks, aromātiskāks un garšīgāks.

Zemeņu un ķiršu ievārījums

Sastāvdaļas:

  • 1 kg zemeņu
  • 800 g ķiršu
  • 500 g cukura

Pagatavošana:

1.No ķiršiem izņem kauliņus.

2.Ķiršus un zemenes liek katlā un apber ar cukuru.

3.Uz mērenas uguns sagaida, līdz masa sāk vārīties, pavāra vēl piecas minūtes un nedaudz atdzesē. Pēc tam atkārto tādu pašu vārīšanu vēl divas reizes.

Lai labi garšo!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.