1.8 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

16 veidi, kā padarīt labāku jebkuru savas dzīves dienu

 

Dažreiz gribas vienkārši paņemt pārtraukumu vai kaut kā nodarbināt sevi brīvajā laikā. Tādos brīžos ir viegli ļauties kārdinājumam paņemt rokās telefonu, ieslēgt seriālu vai apmeklēt online veikalu. Taču tas viss diez vai atjaunos spēkus. Blogeris Trents Hamms iesaka aizpildīt brīvā laika brīžus ar vienkāršām lietām, kuras kaut kādā veidā uzlabos dzīvi. Kaut ko mazu dari darba pārtraukumā, bet brīvdienās atvēli tam vairāk laika.

Pasēdi ārā 5-10 minūtes

Atrodi ērtu vietu ar labu skatu. Paņem līdzi pudeli ūdens vai tasi kafijas, bet telefonu atstāj citur. Vienkārši skaties apkārt un ievēro sīkumus. Piemēram, pavēro bērnu, kurš mācās braukt ar velosipēdu. Vai sajūti saules staru siltumu uz ādas. Tā tu sajutīsi saikni ar apkārtējo pasauli.

Pastaigājies

Vai nu pa vēl nezināmām ielām, vai nu pa vietējo parku. Tā tu apvienosi iespēju uzzināt kaut ko jaunu ar iespēju rast mieru un uzlabot veselību.

Izdzer glāzi ūdens

Ūdens ir nepieciešams visām organisma sistēmām. Tas palīdzēs saglabāt mundrumu un apslāpēs izsalkuma sajūtu.

Pastaipies

Pēc tam, kad pēc ilgas sēdēšanas tu pastaipīsies, tu sajutīsi atslābumu un kustīgumu. Tavi kauli un muskuļi būs pateicīgi.

Sakārto mašīnu

Ar laiku auto salonā sakrājas dažādas nevajadzīgas lietas: tukšas pudeles, maisiņi, papīrīši, čeki, monētas, putekļi, netīrumi. Tas viss neļauj justies brīvi un komfortabli. Tīrā mašīnā uzturēties ir daudz patīkamāk.

Apēd kaut ko veselīgu

Piemēram, augli vai dārzeni. Īpaši patīkami to būs darīt svaigā gaisā. Paņem ābolu vai banānu un pasēdi ārā, kā aprakstīts pirmajā punktā.

Palīdzi kādam, negaidot neko pretīm

Aiznes smagu somu, palīdzi kaimiņam vai vienkārši svešiniekam. Tas neaizņems daudz laika, taču tu sajutīsies labāk.

Savāc mantas, kuras nelieto, lai ziedotu tās labdarībā

Paņem lielu somu un saliec tajā visu, ko vairs neizmanto. Kādam šīs lietas var noderēt. Tā tu vienlaicīgi atbrīvosi vietu mājā un palīdzēsi citiem.

Izlasi vienu nodaļu izglītojošā grāmatā

Izvēlies tēmu, par kuru jau sen interesējies. Izlasi pāris lappuses dienā un padomā par izlasīto. Tā tu apgūsi materiālu pakāpeniski un ļausi idejām un zināšanās „nosēsties” tavā prātā.

Izdari kaut ko, ko jau sen vēlies izdarīt

Katram ir darāmo lietu saraksts, kuru visu laiku atliekam. Piemēram, salabot krānu vai sakopt vannasistabu. Izvēlies vienu lietu un pievērsies tai. Ja izdarīt vienā piegājienā neizdodas, vismaz iesāc. Tu pavirzīsies uz priekšu un pēc tam atsākt darīt būs daudz vieglāk.

Izsaki pateicību tam, kurš tev nesen palīdzēja

Ja tev izdarīja kaut ko noderīgu un patīkamu, velti tam pāris minūtes, lai izteiktu pateicību. Uzraksti ziņu vai satiecies ar cilvēku un pasaki „paldies” klātienē. Ir jauki apzināties, ka palīdzību novērtē.

5 minūtes koncentrējies elpošanai

Aizver acis un koncentrējies ieelpai un izelpai. Ja prātā iezogas citas domas, atgriezies pie elpošanas. Tas palīdzēs tikt galā ar trauksmi, sniegs kontroles un miera sajūtu. Efekts ne vienmēr ir pamanāms uzreiz, bet ilgākā laika periodā tas dara brīnumus.

Ieej vannā

Jā, katru vakaru vannā neiesi, bet vismaz reizi nedēļā ļauj sev nesteigties un vienkārši relaksēties.

Pagatavo kaut ko īpašāku

Visbiežāk mēs gatavojam kaut ko vienkāršu. Šoreiz patērē vairāk laika, lai iepriecinātu sevi un tuviniekus ar kaut ko īpašu. Piemēram, pirms tam, kā cept gaļu, ļauj tai 1-2 stundas iemarinēties. Tas nav sarežģīti, toties gatavajam ēdienam būs piesātināta garša. Bet tu pārliecināsies, ka arī mājās var paēst garšīgi.

Padomā, par ko tu esi pateicīga

Atceries par to, kas padara tavu dzīvi labāku. Tas var būt jebkas: tuvs cilvēks, laba grāmata, mīļākais krēsls vai vienkārši saulains laiks. Padomā par to pāris minūtes, un tu sajutīsies laimīgāka.

Velti 15 minūtes mājas uzkopšanai

Izmet atkritumus un saliec visu pa vietām. Pat ar to ir pietiekami, lai mājās kļūtu mājīgāk. Nav obligāti kārtot visu mājokli vienā reizē. Sakārto vienu telpu, un tu jau jutīsi atšķirību. Uzkopšanas procesā var gadīties atrast lietas, kuras agrāk tevi iedvesmoja un priecēja, bet pēc tam tu par tām aizmirsi. Dod tām otru iespēju.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.