12.6 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Seši mīti par skūšanos, kuriem ir jāpārstāj ticēt

 

Atbrīvoties no nevēlamiem matiņiem vai nē – tas ir katras sievietes pašas pārziņā. Tomēr mūsdienu tendences māca, ka padusēm, bikini zonai un kājām ir jābūt gludām. It īpaši vasaras laikā.

Katra sieviete pati izvēlas veidu, kā atbrīvoties no nevajadzīgajiem matiņiem, taču šoreiz mēs parunāsim par skūšanos. Pirmkārt, tas ir populārākais veids. Otrkārt, tas ir arī ātrākais un nesāpīgākais. Treškārt, šo tematu apvij daudz mītu, kurus portāls „Cosmopolitan” ir apgāzis.

Mīts Nr.1: Skūšanās dēļ matiņi augs ātrāk, tumšāki un resnāki

Kompānijas „Gilette” pētnieki veica eksperimentu, kurā izpētīja, kā sieviešu un vīriešu skūšanās ietekmē matiņus. Rezultātā tika pierādīts, ka skūšanās neietekmē ne  matu augšanas ātrumu, ne krāsas maiņu, ne struktūru. Skūšanās var ietekmēt tikai skartā mata pamatni – mats var sašķelties divos (un pat trijos), bet mata sīpols paliek nemainīgs. Tāpēc, līdz ko sašķeltais mats tiek likvidēts un, ja matam ļaus pilnībā atjaunoties, tas atgriezīsies pie savas sākotnējās struktūras.

Mīts Nr.2: Skūšanās dēļ ātrāk zūd iedegums

Iedegums veidojas dziļāk par ādas virsējo slāni. Skūšanās nevar ietekmēt to, kā iedegums mainās. Pie tam, skūšanās piešķir ādai mirdzošāku skatu, tāpēc iedegums izskatīsies vēl efektīvāk.

Mīts Nr.3: Jo vairāk skuveklim ir asmeņu, jo lielāka iespēja savainot sevi

Skuvekļi, kuriem ir vairāki asmeņi, ļauj skuvekļa spiedienam pret ādu būt vienmērīgākam, līdz ar to spiediens uz vienu konkrētu vietu ir mazāks un risks satraumēties arī ir mazāks.

Mīts Nr.4: Skūšanās dēļ āda kļūs sausa un plaisās

Patiesībā, skūšanās ietekmē āda kļūst maigāka, jo līdz ar matiņiem tiek likvidētas arī atmirušās ādas šūnas. Tomēr āda uz kājām pati par sevi ir sausāka, tāpēc par to ir rūpīgi jārūpējas un regulāri jāmitrina.

Mīts Nr.5: Vīriešu un sieviešu skuvekļi ne ar ko neatšķiras

Sievietes un vīrieši matiņus atbrīvo atšķirīgos apstākļos un ar atšķirīgām metodēm. Piemēram, lielākā daļa sieviešu no matiņiem atbrīvojas vannā vai dušā, tāpēc arī skuvekļa dizainam jābūt piemērotam: skuveklim jābūt ērti satveramam un noturamam pat tad, ja tas ir samitrināts. Asmeņiem ir jābūt kustīgiem, lai tie spētu aizsniegt visas nepieciešamās zonas un netraumētu ādu.

Mīts Nr.6: Matiņi visiem ir vienādi

Mūsu mati ir tikpat unikāli, kā pirkstu nospiedumi. Resnums, struktūra, krāsa un augšanas ātrums katram cilvēkam atšķiras, tāpēc arī jautājumos par atbrīvošanos no liekajiem matiņiem visiem viena risinājuma nebūs. Katrai sievietei pašai ir jāatrod sev piemērotākā metode.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.