5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

9 visiem zināmi pieņēmumi, kas neatbilst patiesībai

 

Ilustratīvs attēls

Cilvēki mēdz ticēt tam, kam lielākā daļa apkārtējo. Tādā veidā tie kļūst par pieņēmumiem, kuru patiesumu neviens tā īsti neapšauba. Piemēram, kas ir augstākais kalns pasaulē? Kas ir lielākais tuksnesis? Ja jūsu atbilde ir Everests un Sahāras tuksnesis, tad šis raksts ir teju vai domāts jums! 

1.Šņabis ir viens no veselībai mazāk kaitīgajiem alkoholiskajiem dzērieniem. Tā nav taisnība! Patiesībā šis alkohols ir viens no kaitīgākajiem, kas ietekmē gan visu cilvēka organismu kopumā, gan atsevišķus orgānus. Turklāt šņabis rada spēcīgu atkarību.

2. Placebo efekts strādā tikai uz cilvēkiem. Nē! Arī, piemēram, sunim nostrādās reflekss – saimnieks dod tableti, pēc tam sāpju nav. Pat ja mīlulim ir iedots tikai vitamīns.

3. Piena produkti – lielisks kalcija avots. Jā, un tomēr tajos esošais kalcijs nepasargās cilvēku no kaulu lūzumiem. Hārvardas zinātnieki veica pētījumu, kurā tika noskaidrots, ka to valstu iedzīvotāji, kur piena produktu kultūra nav tik plaši izplatīta, cilvēki divreiz mazāk piedzīvo kaulu lūzumus. Kalciju var uzņemt uzturā lietojot sardīnes, lasi, pupas, mandeles, arī vīģes.

4.Regulāra šokolādes lietošana uzturā pasliktina ādas stāvokli. Šis pieņēmums ir nepareizs. Veiktie pētījumi šī apgalvojuma patiesumu nepierāda.

5. Ja cilvēks sācis skriet, tas jādara katru dienu. Gluži otrādi – skriešana katru dienu var kaitēt organismam un var nepalīdzēt sasniegt mērķi – uzturēt sevi labā fiziskā formā. Pārāk ātra skriešana var veicināt sirdsslimību attīstīšanos, augstu asinsspiedienu u.tml. Labāk skriet aptuveni ar 9km/h lielu ātrumu 3-4 reizes nedēļā, nenoskrienot vairāk par 30 km.

6.Melnais caurums patiešām ir caurums. Nē! Tā ir laiktelpas vieta ar milzīgu gravitācijas spēku. Lai no tā izkļūtu, ir jābūt lielākam par gaismas ātrumu.

7.Everests ir pasaules augstākais kalns. Jā, ja ņem vērā to, kas ir virs jūras līmeņa. Taču, ja mēra kalnu kopumā – arī to daļu, kas atrodas zem ūdens, tad augstākais kalns ir Mauna-Kea kalns, kas atrodas Havaju salās. Tā augstums ir 10 203 m, no kuriem 4 205 m atrodas zem ūdens.

8. Negaisa laikā visdrošākā vieta, kur atrasties, ir automašīna. Jā, taču ne riepu dēļ, kas spētu pasargāt no zibens. Tas ir pateicoties automašīnas metāla salonam. Taču tad durvīm un logiem ir jābūt aizvērtiem.

9.Vislielākais tuksnesis pasaulē ir Sahāra tuksnesis. Nē! Cilvēki domā, ka tuksnesis ir liela teritorija, kurā praktiski nav dzīvības, kur ir sauss un daudz smilšu. Taču patiesībā tuksnesis ir teritoija, kurā ir minimāls nokrišņu daudzums (mazāk kā 250 mm gadā). Līdz ar to lielākais tuksnesis pasaulē ir … Antarktika.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.