0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Izrādās, ka citronu var izmantot saimniecībā daudzos un dažādos veidos

 

Citrons – šis koši dzeltenais auglis ne tikai ir labs palīgs, kad jāstiprina imunitāte vai jācīnās ar dažādām saslimšanām, bet tas lieliski noderēs arī mājsaimniecībā. C vitamīna avots iederēsies gan virtuvē, gan vannasistabā, kā arī spēs raisīt interesi bērniem, izveidojot slepenu, neredzamu ziņojumu. 

Ja no kamīna nāk nepatīkama smaka, iemetiet ugunī pāris citrona mizas!

Notīriet traipus uz marmora – pāgrieziet citronu, pamērcējiet griezuma vietu sālī, tad stipri berzējiet traipu!

Izgatavojiet gaisa atsvaidzinātāju/mitrinātāju! Katlā vai bļodā ielejiet ūdeni, pievienojiet citronu un apelsīnu mizas, kanēļa standziņas, krustnagliņas un kaltētus ābolus. Lieciet uz plīts un vāriet! Pēc mirkļa telpa piepildīsies ar patīkamu aromātu. Ik pa laikam pavāriet maisījumu, lai izdalītos smarža!

Likvidējiet kaķu tualetes smaržu! Novietojiet blakus sagrieztu citronu ar griezuma pusi uz augšu!

Atsvaidziniet ledusskapi! Iemērciet vates spilventiņu vai sūkli citrona sulā! Ielieciet to ledusskapī uz pāris stundām!

Lai rīsi vārot nesaliptu, verdošajam ūdenim pievienojiet karoti citronu sulas!

Atsvaidziniet virtuves dēlīti – kārtīgi paberzējiet to ar puscitronu vai nomazgājiet ar neatšķaidītu citronu sulu!

Uzrakstiet slepenu ziņojumu! Paņemiet citronu sulu, ko izmantosiet kā tinti, vates spilventiņu vai tamponu, ar ko rakstīsiet un baltu papīra lapu! Uzrakstiet slepeno, neredzamo vēsti un ļaujiet tai nožūt! Kad tas ir noticis, paceliet papīru pret sauli vai elektrisko spuldzi! Karstums liks citronu sulai kļūt tumšākai (gandrīz brūnai). Bērniem patiks!

Lai gvakamoli salāti nekļūtu brūni līdz ierodas viesi, pievienojiet tiem svaigu citronu sulu!

Citroni palīdzēs pret skudrām, prusakiem un blusām. Iepilieniet citronu sulu caurumos, no kurienes lien skudras, bet grīdu izmazgājiet ar speciāli tam paredzētu šķidrumu (4 citronu sulu uz 2 litriem ūdens)! Kukaiņi sapratīs, ka nav lūgti viesi jūsmājās!

Iztīriet mikroviļņu krāsni! Pusotrai tasei ūdens pievienojiet 3 ēdamkarotes citronu sulas. Šo šķidrumu ielieciet mikroviļņu krāsnī uz 5-10 minūtēm augstākajā (high) režīmā! Pēc tam ar lupatiņu iztīriet to!

Citrons palīdzēs balināt smalkus audumus, matus un ādu, iztīrīt sviedru traipus, padarīt veļas pulveri efektīvāku un cīnīties ar pelējumu.

Citronu sula palīdzēs notīrīt ogu atstātos traipus, dezinficēs brūces vai nobrāzumus, novērsīs nātru izraisītu iekaisumu un pat noņems kārpas. Ar vates spilventiņu uzklājiet citronu sulu tieši uz kārpas. Dariet to vairākas dienas līdz kārpa pazūd.

 

Rakstā izmantoti fragmenti no Reader’s Digest grāmatas “Parastu lietu neparasts pielietojums”. Autors: Dieviete.lv

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.