13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Kā pārstāt justies vientuļai, esot attiecībās?

 

Vientulība mēdz būt labs veids, kā novērsties no ikdienas steigas, taču pamestības sajūta, kas rodas pat tad, kad partneris ir līdzās, ir kaut kas cits. Kā atgūt bijušo emocionālo saikni?

Mēdz gadīties, ka tu jūties vientuļi tādēļ, ka viņš aizkavējas darbā, bet mājās pastāvīgi skatās datora vai telefona ekrānā. Risinājums tam ir vienkāršs – jācenšas pavadīt vairāk laika kopā, obligāti pastāstot viņam par savām raizēm.

Ja problēma ir dziestošajās jūtās, pie tām ir jāstrādā. Ja tu attiecībās jūties vientuļi, uzdod sev pāris jautājumu un rīkojies, izrietot no godīgām atbildēm.

Vai es viņu mīlu?

Tikt skaidrībā ar savām jūtām ir svarīgāk par visu citu. Atceries, kādi bija pirmie jūsu kopdzīves mēneši un gadi, novērtē esošo situāciju. Vislabāk ir pierakstīt savas domas un padomāt, kad jūs sākat attālināties viens no otra.

Kur izgaisa mīlestība?

Mīlestība var slēpties aiz nosodījuma, skumjām un bailēm. Ir sarežģīti mīlēt cilvēku, kurš pastāvīgi tevi pazemo un ar tevi nerēķinās. Izanalizē savu un viņa uzvedību. Varbūt tā vienmēr ir bijis, vienkārši tu to neievēroji?

Vai ir vajadzīga ārējā stimulēšana?

Labas attiecības pieprasa laiku, uzmanību un koncentrēšanos, bet mēs nereti apvainojam otru par to, ka viņš nepietiekami mūs iepriecina. Nomierinies un padomā, kas tieši ir tas, kas tev attiecībās pietrūkst, un, kā to var iegūt.

Vai es esmu vainīga pie vientulības?

Atbilde, kā likums, ir noliedzoša. Frāzes „neviens nevienam neko nav parādā” un „nedrīkst būt vientuļam, kad pasaulē ir tik daudz iespēju” ir maldinošas. Katra pieredze ir citādāka, tāpēc jāizvērtē ir tikai un vienīgi jūsu gadījums. Neļauj sevi apmānīt. Cilvēks var justies vientuļš arī pūlī.

Vai ir vērts ar viņu runāt?

Pavisam noteikti! Tā ir ļoti svarīga informācija jūsu attiecībām. Atturies no apvainojumiem un padomā kopā ar viņu, kā jūs varat mainīt situāciju un atgūt emocionālo saikni, lai tev vairs nebūtu jājūtas vientuļai. Varbūt arī viņš pats jūtas vientuļš?

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.