8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Aicina veloekskursijā pa grupas “Prāta Vētra” pēdām Jelgavā

 

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sadarbībā ar “Pepijas velomāniju” aicina sestdien, 21.jūlijā, plkst. 11 piedalīties veloekskursijā “Prāta Vētras ceļš no skolas aktu zāles līdz arēnai” ar interesantiem stāstiem, veltītiem populārās mūzikas grupai “Prāta Vētra”, kas 1989.gadā dibināta Jelgavā.

Dienā, kad “Prāta Vētra” atklās koncertturneju “Skārda bungu tūre” un ar pirmo koncertu uzstāsies savā dzimtajā pilsētā, visi interesenti aicināti doties veloekskursijā un izzināt grupas puišu sendienu piedzīvojumus dažādās Jelgavas vietās.

Veloekskursiju 20 kilometru garumā pa Jelgavu vadīs gide, veloentuziaste Zane Grava (“Pepijas velomānija”), kura jau piekto reizi organizē ekskursiju pa pazīstamās latviešu grupas pēdām pilsētā.

Veloekskursijas maršrutā paredzēts doties gar bērnudārzu “Zemenīte”, kur pirmās gudrības smēlušies Kaspars Roga un Renārs Kaupers, Jelgavas Mūzikas skolu, kuru absolvējis Māris Mihelsons, bijušo Jelgavas 1.ģimāziju, kur mācījušies puiši, un citām vietām. Ekskursijā iespējams piedalīsies arī viena no “prātnieku” skolotājām, kura dalīsies ar saviem atmiņu stāstiem par puišu bērnību un jaunību. Ekskursijas laikā paredzētas arī erudīcijas spēles un citi pārsteigumi.

Lai piedalītos veloekskursijā, līdzi jābūt velosipēdam tehniski labā stāvoklī, laikapstākļiem piemērotam apģērbam, apaviem, dzeramajam ūdenim. Iespējama velosipēdu noma, iepriekš sazinoties ar “Pepijas velomāniju” pa tel. 29733112.

Veloekskursija „Prāta Vētras ceļš no skolas aktu zāles līdz arēnai” sāksies 21.jūlijā pulksten 11 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1. Atgriešanās plānota ap pulksten 15.00. Dalības maksa EUR 2.50, skolēniem EUR 1.50. Iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni 63005447 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv.

 

Autors: Jelgavas TIC/ LETA 11.07.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.