3.5 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Dziesmu svētku laikā noskaidrota Latvijā zaļākā dziesma

 

Latvija jau izsenis zināma ne tikai kā zeme, kas dzied, bet arī tiek dēvēta par vienu no zaļākajām valstīm pasaulē. Dziesmu un Deju svētku laikā “Latvijas Zaļais punkts” noskaidroja, kura no latviešu dziesmām ir viszaļākā. Balsojumā par Latvijas zaļāko dziesmu uzvaras laurus plūca “Tumša nakte, zaļa zāle”, kas ir viena no populārākajām tautasdziesmām un savu pirmatskaņojumu piedzīvojusi tālajā 1912.gadā.

“Latvijas Zaļais punkts” veiktajā aptaujā par zaļākās dziesmas titulu cīnījās tādas, labi zināmas dziesmas kā “Zaļā dziesma”, “Nepareizā dziesma” (par zaļu pat vēl zaļāks), kā arī Šķiratlona himna “Metam, šķirojam”. Par viszaļāko dziesmu tautas balsojumā tika atzīta “Tumša nakte, zaļa zāle”, iegūstot 512 balsis no 702.

“Ir veiktas dažādas aptaujas, lai noskaidrotu priecīgāko, vērtīgāko, sirds dziesmu, bet, neskatoties uz to, cik skaista daba mums ir apkārt, neviens nekad nebija noskaidrojis, kura ir zaļākā dziesma. Ņemot vērā, ka svētku laikā rūpējāmies par tīru vidisvētku norises vietās, vēlējāmies, lai cilvēki šķiro ne tikai atkritumus, bet, dzirdot mūziku sev apkārt, nošķir zaļāko dziesmu no citām. Un, lūk, esam noskaidrojuši, kuru dziesmu iedzīvotāji uzskata par viszaļāko,” stāsta Kaspars Zakulis, AS “Latvijas Zaļais punkts” direktors.

Aptauja norisinājās no š.g. 1.- 10. jūlijam sociālajā tīklā “Facebook”. Četru dziesmu šķirošanas konkursā otro vietu ieguva “Nepareizā dziesma” (par zaļu pat vēl zaļāks), par kuru nobalsoja 113 cilvēki, trešo vietu ar 47 ieņēma “Zaļā dziesma”, kuru izpilda grupa “Pērkons”, savukārt Šķiratlona “Metam, šķirojam” tika pie godpilnās ceturtās vietas.

 

Autors: Eco Baltia grupa 12.07.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.