8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Pārtikas produkti, kuri padarīs matus skaistus un veselīgus

 

Slikts matu stāvoklis var liecināt par organismam nepieciešamo vielu trūkumu. Taču, ja tu iekļausi savā uzturā zemāk pieminētos pārtikas produktus, šo deficītu varēs izlīdzināt un matus padarīt skaistākus!

Liesa putna gaļa

Kad tu neuzņem pietiekami daudz olbaltumvielu, matu augšanas process palēlinās vai apstājas pavisam. Tā kā vecie mati turpina izkrist, tu vari saskarties ar matu zaudēšanas problēmu. Lai šo problēmu kaut kā risinātu, uzturā iekļauj vistas vai tītara gaļu, kurā ir mazāk kaitīgo tauku, nekā cūkgaļā vai medījuma gaļā.

Produkti, kuros ir daudz dzelzs

Dzelzs deficīts noved pie matu izkrišanas. Lai izvairītos no šīs problēmas vai to uzveiktu, iekļauj savā uzturā graudu un pākšaugu produktus. Liels dzelzs daudzums ir arī liellopa gaļā (it īpaši aknās) un gliemjos.

Olas

Olas satur olbaltumvielas un dzelzi. Pie tam, olās ir arī daudz biotīna (vitamīna B7). Šī viela rūpējas par matu augšanu un novērš to izkrišanu. Biotīns arī stiprina lūztošus nagus.

Zivis

Omega-3 taukskābes ir nepieciešamas, lai uzturētu organisma veselību kopā. Cilvēka organisms praktiski nav spējīgs izstrādāt šīs taukskābes, tāpēc tās jāuzņem caur pārtiku. Lasis, skumbrija, sardīnes, siļķe – ēd šīs zivis un taviem matiem atgriezīsies mirdzums un spēks.

Grieķu jogurts

Pirmkārt, grieķu jogurtā ir daudz olbaltumvielu. Otrkārt, tajā ir daudz B5 vitamīna un pantotēnskābes. Šī viela pastiprina asins pieplūdi galvas ādai, paātrina matu augšanu, kā arī novērš to izkrišanu.

Kanēlis

Kanēlis uzlabo asins cirkulāciju, kas nodrošina matu saknes ar skābekli un barojošām vielām. Pievieno šo garšvielu kafijā vai putrā – tas ir ne tikai veselīgi, bet arī garšīgi.

Spināti

Spināti, tāpat kā daudzi citi tumši zaļie lapu dārzeņi, ir bagāti ar dažādām vielām: A un C vitamīnu, beta-karotīnu un folijskābi. Darbojoties kopā, tie atveseļo galvas ādu, kā arī mitrina matus, novēršot to lūšanu.

Austeres

Cinks ir vēl viens elements, kas ir nepieciešams matu augšanai un stiprināšanai. To atrast var austerēs, kā arī omāros un liellopu gaļā.

 

Materiāli rakstam no portāla „Health”.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.