Attēls: Natashaskitchen.com

Sastāvdaļas:

  • 180 g sviesta + nedaudz formas apsmērēšanai
  • 150 g brūnā cukura
  • 400 g ķiršu
  • 190 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • ¼ tējkarote sāls
  • 200 g baltā cukura
  • 2 olas
  • Šķipsniņa vaniļas cukura
  • 120 ml piena

Pagatavošana:

1.Apsmērē ar sviestu cepamformu. Liec to uz vājas uguns un izkausē tajā 60 g sviesta. Pievieno brūno cukuru un maisa, līdz rodas viendabīga masa. Ņem formu nost no plīts.

2.Ķiršus sagriež uz pusēm un liek uz izkausētā cukura ar griezuma vietu uz leju vienā slānī.

3.Sajauc kopā miltus, cepamo pulveri un sāli. Citā traukā ar mikseri sajauc balto cukuru un atlikušo sviestu. Pa vienam pievieno olas dzeltenumu un beigās arī vaniļas cukuru. Visu kārtīgi sajauc ar mikseri.

4.Šai masai pievieno pienu, kas ir istabas temperatūrā, un samaisa. Tad pievieno miltu masu un vēlreiz visu sajauc ar mikseri.

5.Atsevišķā traukā uzputo olu baltumus. Pievieno tos mīklai un uzmanīgi samaisa.

6.Mīklu lej pāri ķiršu slānim cepamformā. Pīrāgu cep 180 °C 55 minūtes.

Lai labi garšo!

 

Autors: Dieviete.lv

 
0 Komentāru

Komentēt

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, info@dieviete.lv 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?