1.1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Huawei P20 „nezinīša” rokās – vai tiešām tik labs, kā stāsta?

 
Attēls: Dieviete.lv

Viedtālruņu pasaule mainās un attīstās strauji, un ir skaidrs, ka ne visi spēj tikt šim tempam līdzi. „Pa kuru laiku Huawei tika līdz skaitlim 20?” jautā mans četrdesmitgadīgais onkulis, kurš joprojām ikdienā lieto Huawei P7. Tieši tāpēc man bija interesanti jaunāko Huawei viedtālruni apskatīt un izmēģināt ar viņu kopā.

Apskatot tālruni no abām pusēm, uzreiz tapa skaidrs – šis modelis dāmām patiks. Nē, ne jau tāpēc, ka aizmugure tam ir rozā (ir pieejamas arī citas krāsas), bet gan tādēļ, ka tas rokā izskatās harmoniski un „slīpēti”.  Šķita arī, ka tieši uz šī telefona pirkstu nospiedumi nepaliek tik izteikti, kā uz citiem telefoniem, kuriem ir stikla pārklājums. Man tas ir ļoti svarīgi, jo nepatīk tas skats, kad viss izskatās netīrs un „nobraukāts ar taukainiem pirkstiem”. 

Protams, par Huawei P20 visvairāk tiek runāts tieši tā kameras dēļ, tāpēc visvairāk gribējām izpētīt tieši to. Uzņemot pirmās fotogrāfijas, pirmais, ko pamanījām, bija tas, ka telefons atpazīst fotogrāfējamos objektus. Ēdiens, ziedi, zaļumi – lai ko tu arī fotogrāfētu, kamera zinās, kas tas ir. Tiesa, fotogrāfējot zaļumus, pamanījām, ka zāle reizēm tiek iekrāsota nedabīgi zaļa vai debesis – pārāk zilas. Tādos brīžos gribas „mākslīgo intelektu” atslēgt, jo tu nekad nevari zināt, kāds būs rezultāts.

Pozitīvu iespaidu raisīja 24 megapikseļu priekšējā kamera. Jā, tā zina, kas ir nepieciešams, lai pašbilde izdotos satriecoša – tiek uzlabots ādas tonis un nedaudz izceltas sejas kontūras. Taču, ja tev uz sejas ir arī vasaras raibumi vai dzimumzīmes, arī tās tiek vairāk vai mazāk notušētas. Tad gan prasās šo „skaistuma rīku” atslēgt.

Attēls: Dieviete.lv

Bet vispār – vai cilvēkam, kam fotogrāfijas pasaule ir pavisam sveša, var uzņemt skaistas bildes? Vai var paļauties uz mākslīgo intelektu un to, ka viņš paveiks visu tavā vietā? Internetā ir atrodami daudz skaistu piemēru fotogrāfijām, kas uzņemtas ar Huawei P20, un ir skaidrs, ka tur cilvēks zina, ko dara, + vēl uzliek kādu filtru pa virsu. Savukārt šajā rakstā publicētās fotogrāfijas ir tapušas no cilvēka rokas, kurš prot tikai pavērst kameru pret vēlamo objektu un nospiest apaļo pogu. Tas ir Point’n’shoot. Ir cilvēki, kurus tāda pieeja fotogrāfijai apmierina, taču, ja gribas tiešām labu rezultātu, kameras uzstādījumos un iespējās ir jāiedziļinās. Šķiet, ka „parastais viedtālruņa lietotājs” piedāvātajās kameras iespējās var apjukt un beigās neiegūt nekādu rezultātu vispār. Bet no otras puses – Huawei P20 sniedz iespēju apgūt jaunas prasmes un tiešām iedziļināties fotogrāfijas pasaulē.

Attēls: Dieviete.lv
Attēls: Dieviete.lv

Kopumā varētu teikt, ka šis ir labs viedtālrunis ar visām mūsdienīgam cilvēkam ikdienā pieejamajām funkcijām. Vai kamera ir labāka, nekā iepriekšējiem Huawei modeļiem un citu zīmolu viedtālruņiem? Pavisam noteikti, jā. Tā vien gribas zināt, ko jaunu spēs piedāvāt turpmākie modeļi.

Tehniskā specifikācija

Operētājsistēma: Android 8.1 Oreo, Emotion UI 8.1

Procesors: HiSilicon Kirin 970, četri 2.4 GHz Cortex-A73 kodoli un četri 1.8 GHz Cortex-A53 kodoli, Mali-G72 video apakšsistēma

RAM: 4 GB

Atmiņa: 128 GB

Ekrāns: 5,8 collu LTPS IPS LCD, ap 429 ppi, Corning Gorilla Glass skrambu drošs ekrāns,

Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.2 (A2DP, LE, aptX HD), 4G

Kameras: Divi Leica objektīvi – 12 megapikseļu krāsu sensors (f/1.8, OIS) un 20 megapikseļu melnbaltais sensors (f/1.6), optiskā attēla stabilizācija, PDAF + lāzera + dziļuma auto fokuss, HDR, LED zibspuldze, 2x Hybrid zoom. 2160p ar 30 fps, 1080p ar 60 fps un 720p ar 960 fps video. 24 megapikseļu f/2.0 priekšējā kamera

Audio: 32-bit/384kHz

GPS: ar A-GPS, GLONASS, BDS

Papildus: e-kompass, barometrs, pirkstu nospiedumu lasītājs, ātra akumulatora uzlāde (4.5V/5A), NFC, USB Type-C, infrasarkano staru raidītājs, IP65

Izmēri un svars: 149 x 70.8 x 7.7 mm, 165 g

Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 3400 mAh

Krāsas: Black, Midnight Blue, Pink Gold

Cena: Pie operatoriem – ap 600 eiro, internetveikalos – ap 550 eiro.

 

Autors: Dieviete.lv galvenā redaktore

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.