12.6 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Taukaina sejas āda: tipiskās problēmas un vienkārši risinājumi

 

Mūs mierina: taukaina sejas āda lēnāk noveco. Tas, protams, ir lieliski. Bet visu dzīvi staigāt ar „mirdzošu” seju un pumpām īsti negribas. Un nevajag arī!

Taukaina āda: ko darīt?

Ja tev ir gadījies piedzimt ar ādu, kurai ir nosliece uz taukošanos, tu zini, kas ir „peldošs” grims, mūžīgi spīdoša āda un vaigu nospiedumi uz telefona ekrāna pēc sarunas. Saprotam tavu sāpi.

Ir risinājums.

Taukaina āda pastāvīgi meklē līdzsvaru starp tauku izstrādi un tā trūkumu. No kurienes rodas trūkums – tu jautāsi. Viss ir vienkārši: tu attīri ādu, atbrīvojies no liekās tauku kārtas, tāpēc tauku dziedzeri izstrādā to vēl vairāk.

Kā rūpēties par taukainu ādu?

Uzmanīgāk ar skrubjiem un pīlingiem

Cilvēkiem, kuriem ir taukaina āda ar noslieci uz pūtīšu un komedonu veidošanos, ir jābūt daudz uzmanīgākiem ar eksfoliāciju, nekā tiem, kam āda ir sausa un plāna. Jau augstāk minējām, ka šāda rīcība provocē ādu „ražot” vēl vairāk taukvielu, kā arī noved pie priekšlaicīgas ādas novecošanas, jo virsējais ādas slānis tiek traumēts. Attīrīt taukainu ādu drīkst tikai ar saudzīgākajiem neabrazīvajiem pīlingiem.

Izvēlies pareizo krēmu

Nereti taukainas ādas īpašnieki neaizraujas ar mitrinošu krēmu. Priekš kam, ja āda tāpat visu laiku šķiet mitra? Tas ir populārs un bīstams mīts. Mitruma trūkuma iespaidā taukaina āda cieš tāpat kā sausa. Iedomājies, kā sauss ādas gabals tiek apliets ar eļļu – virsa ir kļuvusi taukaina, bet iekšienē mitrums nav ticis. Ja ādai pietrūkst mitruma, tā noveco daudz ātrāk. Tāpēc arī taukainu ādu nedrīkst aizmirst mitrināt. Ideālajam mitrinošajam krēmam taukainai ādai ir jāsatur cinks, jojobas eļļa, kā arī jāsatur viegla, gēlveida tekstūra.

Izvairies no taukainiem krēmiem ar SPF

Izvēloties saules aizsargkrēmu, pievērs uzmanību tam, kuram ir marķējums „caurspīdīgs”, „bez eļļas” un „viegls”. Uz aizsardzību tekstūra lielu iespaidu neatstāj, bet uz taukainas ādas uzklāt taukainu krēmu nav labākā ideja.

Iemaini auduma dvieli pret papīra

Papīra dvieli uzreiz pēc lietošanas tu izmetīsi, bet uz auduma dvieļa, pie tam vēl uz silta un mitra, var sākt vairoties baktērijas, kuras pēc tam atkārtoti var nokļūt uz tavas ādas. Bet, ja āda ir taukaina un ar paplašinātām porām, ir īpaši svarīgi nepieļaut procesus, kas var veicināt iekaisumus.

 

Materiāli rakstam no „Health”

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.