8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Kā atteikšanās no sociālajiem tīkliem var mainīt cilvēka dzīvi

 

Mūsdienu cilvēkam sociālie tīkli ir liela ikdienas sastāvdaļa. Viņi turpina stundām ilgi “sēdēt” internetā: Facebook, Instagram, Snapchat. Ja šādu profilu sociālajos tīklos nav, tu tiek uzskatīts par “atpalikušu no pasaules”. Protams, tas biežāk ir sastopams jauniešu vidū, taču arī pieaugušo cilvēku starpā šāda tendence ir sastopama.  Taču, kas mainītos, ja no sociālajiem tīkliem izdotos atteikties?

Atnāk pārsteidzoša brīvības sajūta

Jā, kļūst vienalga par to, ko domā citi. Līdz ar to ir arī pilnīgi vienalga, ka viņi domā, ka tu esi “atpalikusi no pasaules”. Sociālajos tīklos prātā valda domas: teikt to, ko es patiesi domāju, vai pielāgoties apkārtējo viedoklim? Kad ir brīvība no sociālajiem tīkliem, atbilde ir skaidra.

Rodas daudz brīva laika

Agrāk bija grūti rast brīvo laiku, bet, kopš nav dzīves sociālajos tīklos, tā ir daudz vairāk. Telefons novērš uzmanību, var gadīties nokavēt sabiedrisko transportu vai svarīgu tikšanos, kā arī šķiet, ka nav laika apmeklēt sporta zāli. Kad sociālo tīklu nav, visur var paspēt un arī laiku izmantot produktīvāk.

Tu vairs neesi sliktāka par pārējiem

Mēs bieži salīdzinām savu ikdienu ar ideālo bildīti no apkārtējo dzīves. Tu šķir savu laika joslu un apskaud: “Ak, es arī tā gribu”, “Viņai ir tā paveicies”. Kad sociālo tīklu nav, nav arī laika pētīt, kas un kur ar kādu notiek. Tev ir laiks iemīlēt sevi un savu nākotni.

Tu kļūsti laimīgāka un motivētāka

Jā, tagad tev nav jāsalīdzina sevi ar kādu citu, tev ir laiks iet uz sporta zāli, lai uzlabotu savu fizisko formu, kā arī tu vairāk priecājies par to, kas notiek realitātē.

Tu saproti, kas ir tavi īstie draugi

Ir viegli, ja sociālajos tīklos ir daudz draugu, ar kuriem var sazināties tad, kad tev ir ērti. Tiklīdz tu izdzēsies no visurienes, tavs draugu loks pamatīgi sarūk. Tie, kas palika sociālajos tīklos, vienkārši pārstāj tevi ievērot. Tomēr ir patīkami apzināties, ka tagad tu vari komunicēt tikai ar tiem, kas ir realitātē un tiešām tevī ieinteresēti. Tie cilvēki tevi var iedvesmot un iemācīt kaut ko jaunu.

Tu iemācies priecāties par sīkumiem

Tas var notikt tādēļ, ka tu “piebremzē” un tagad vari paraudzīties uz daudzām lietām no cita skatpunkta. Tu vairāk novērtē to, ko cilvēki dara tevis dēļ.

Tu vairs nepazūdi no realitātes

Kamēr tu pavadi laiku sociālajos tīklos, tu esi atrauta no reālās pasaules. Runa nav tikai par laika zaudēšanu, bet arī par to, ka tu pazūdi Facebook laika joslā, kamēr kāds realitātē mēģina ar tevi komunicēt. It visā ir svarīgi zināt mēru. Sociālo tīklu pamešana var satuvināt ar draugiem, ģimeni un arī mīļoto cilvēku.

Ko tu vairāk atcerēsies dzīves beigās – fotogrāfijas, kuras rotā tavu Instagram vai Facebook profilu, vai arī atcerēsies laimīgos brīžus, kas aizvadīti ar ģimeni un draugiem?

Noliec beidzot malā to telefonu.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.