8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Seši veidi, kā attiecībās izvairīties no strīdiem

 

Daudzi pāri vienkārši neprot strīdēties savaldīgi un strukturēti. Viņi labāk izvēlas domāt otra cilvēka vietā un vēl vairāk sarežģīt situāciju, nekā tieši uzdot otram jautājumu. Kā apslāpēt nevajadzīgu konfliktu jau pašā sākumā? Portāls „Flytothesky” piedāvā dažus padomus.

Pārstāj krāt aizvainojumus

Daudzu jaunu pāru pamatkļūda ir tā, ka viņi nevēlas risināt situāciju, jo nevēlas izjaukt trauslo jūtu harmoniju. Taču, noklusējot nepatiku vai aizkaitinājumu, tas nepalīdz nākotnei. Tieši otrādi, tas uzkrāj negatīvās emocijas, kuras draud nākt uz āru nepiemērotākajā brīdī. Un tad strīds būs daudz lielāks. Kāpēc tā mocīties? Vai nebūtu vieglāk sīkus pārpratumus atrisināt uzreiz?

Pārstāj domāt partnera vietā

Ar ko vēl apspriest savas bažas, ja ne ar partneri? Daudzu pāru kļūda slēpjas tajā, ka viņi kautrējas dalīties ar savām domām un jūtām, baidoties izskatīties vāji un muļķīgi. Diemžēl, informācijas trūkuma iespaidā smadzenes pašas sāk izdomāt savus motīvus un pieņēmumus, nonākot pie kļūdainas informācijas. Kā mēs varam zināt, ko domā otrs, ja viņam to nejautājam?

Izmet no vārdu krājuma frāzi „viņam ir pienākums”

Ir skaidrs, kopdzīvē būtu jāuzņemas atbildība vienam par otru, katram ir savi pienākumi. Taču ir arī muļķīgi uzskatīt, ka partnerim ir tikai pienākumi un nav nekādu tiesību. Partneris ir tev līdzās, jo pats to vēlas. Tāpēc labāk nomaini frāzi „viņam ir pienākums man palīdzēt un rūpēties” uz „ir jauki, kad par mani rūpējas”.

Izmanto humora spēku

Konfliktsituāciju var viegli izkliedēt, ja strīda laikā atceras veiksmīgu joku (kas saistīts ar strīda tēmu). Un vispār, varbūt pat pietiks pateikt to, ka viņš/viņa dusmu laikā izskatās seksīgi. Dažkārt strīdi ir tiešām tik bezjēdzīgi un nenozīmīgi, ka nav jēgas bojāt attiecības. Labāk pajokot.

Pārcel strīdu uz rītdienu

Daudzi strīdi notiek vakarā, pēc tam, kad partneri pārnāk mājās no darba pārguruši. Viņu vēlme atrisināt attiecības uzreiz ir skaidra, viņi nevēlas doties gulēt nesalīguši mieru. Bet tā ne vienmēr ir laba doma. Ja jūti, ka briest strīds, vienkārši aizej gulēt ātrāk. Ļauj jautājumam palikt karājoties gaisā līdz rītam. Pavisam iespējams, ka nakts laikā jūs abi nomierināsieties un no rīta viss šķitīs maznozīmīgs un risinājums jautājumam atradīsies pats.

Atceries par pieskārienu maģiju

Kad partneris uzvedas nekorekti, vismazāk tādos brīžos gribas domāt par skūpstiem un apskāvieniem. Taču, kad tu jūti, ka situācija saspīlējas, paņem partneri aiz rokas, apskauj vai vienkārši mīļi ieskaties acīs. Kāpēc? Tāpēc, ka mīloša cilvēka tuvība nomierina, aizgaiņā negatīvo. Strīda laikā cilvēks attālinās un noslēdzas, un tad ir jādara viss, lai tā nenotiktu.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.