3.8 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Sapņo par satriecošiem matiem? Sāc ēst šos pārtikas produktus!

 

Mūsu skaistums ir atkarīgs ne tikai no tā, kādas procedūras mēs veicam un kādus kosmētiskos līdzekļus izmantojam, bet arī no tā, ko mēs ēdam. Portāls “Cosmopolitan” ir sagatavojis pieces pārtikas produktus, kuri ir jāiekļauj uzturā, ja tu sapņo par skaistiem matiem.

Banāni

Tie atstāj pozitīvu iespaidu uz matiem pamatā tādēļ, ka tajos ir liels daudzums B grupas vitamīnu. Ja neņem vērā to, ka banāni satur šķiedrvielas un lielu daudzumu vitamīnu, tie satur arī biotīnu, kurš mums ir nepieciešams kopējai veselībai, tai skaitā arī matu veselībai. To sauc par mikrovitamīnu vai vitamīnu B7. Biotīna deficīts var novest organismu pie procesiem, kas saistīti ar novecošanos. Līdz ar to noveco arī mati un ātrāk izkrīt.

Ķirbju sēklas

Vēl viens matiem svarīgs mikroelements – cinks. Tā trūkums organismā neparādās uzreiz, bet rezultātā var novest pie pastiprinātas matu izkrišanas. Ķirbju sēklas var būt lielisks veids, kā šo mikroelementu uzņemt. Pie tam, tās var pievienot dažādiem ēdieniem vai ēst kā vienkāršu uzkodu.

Klijas

Pirmkārt, tās satur B grupas vitamīnus. Otrkārt, klijas lieliski attīra organismu. Katru dienu sievietēm būtu jāapēd karoti kliju. Un tas nemaz nav sarežģīti, jo to iekļaušana ēdienkartē ir diezgan daudzveidīga. Tās var vienkārši pievienot kefīram vai jogurtam, var iemaisīt salātos, kotletēs un pat zupās. Protams, ideālā variant tās būtu ēst svaigā veidā, bet, protams, tas nav īpaši garšīgi.

Aknas

Daudzām sievietēm organismā trūkst dzelzs (tas saistīts ar viņu dabisko asins zudumu). Un uz matu stāvokli tas nepārprotami atstāj iespaidu. Tāpēc uzturā būtu vērtīgi iekļaut aknas. Tajās ir daudz dzelzs, kuru tādā veidā organismam ir viegli uzsūkt. Ārsti ir pārliecināti, ka dzelzs trūkuma iespaidā mati sāk izkrist, tāpēc vismaz reizi nedēļā iesaka ēst aknas un sarkano gaļu.

Olas

Tas pats attiecas uz olām. Tās ir jāēd regulāri. Matu veselībai, primāri, ir nepieciešams olu dzeltenums, kurš satur A, B, D un E grupas vitamīnus.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.