1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Dabīgās sejas maskas kombinētai ādai – pagatavo pati!

 

Kombinēta sejas āda ir izplatītākais ādas tips pasaulē. Kā likums, tas iekļauj sevī taukaino sejas daļu (pieri, degunu un zodu), kā arī sauso un normālo. Kādas sejas maskas pagatavot šādam ādas tipam?

Rūpēs par kombinētu sejas ādu tiek veikti šādi uzdevumi:

  • Atbrīvošanās no taukainā spīduma un pūtītēm T-zonā
  • Atbrīvošanās no melnajiem punktiņiem
  • Ādas mitrināšana ap acīm un citās sausajās zonās
  • Vienmērīgs ādas tonis bez apsārtumiem un lobīšanās.

Tāpat kā ādas tips, arī rūpēm par to ir jābūt kombinētām. Maskas būtu jāgatavo 2-3 reizes nedēļā, variējot ar tām tā, lai sniegtu ādai pilnvērtīgas rūpes un sasniegto ideālo rezultātu.

Attīrošā maska

Vienu ēdamkaroti auzu pārslu sajauc ar vienu ēdamkaroti kefīra. Uzklāj masu uz sejas un kakla, izvairoties no zonas ap acīm. Nogaida 15 minūtes un noskalo.

Mitrinoša maska

Vajadzēs – 2 zemenes, 2 avenes, 1 ēdamkaroti mīksta biezpiena un nedaudz piena. Nav obligāti jāgaida vasara, lai šādu masku pagatavotu. Derēs arī sasaldētas ogas.

Ogas saspaida, sajauc ar biezpienu un pienu. Uzklāj masu plānā kārtā uz sejas un kakla. Pēc 25 minūtēm noskalo.

Barojoša maska

Ir vairāki varianti:

2 ēdamkarotes ābolu biezeņa sajauc ar vienu tējkaroti šķidra medus. Pievieno pāris pilienus vitamīna A. Uzklāj uz sejas, nogaida 15 minūtes un noskalo.

1 ēdamkaroti rauga sajauc ar nelielu daudzumu piena. Pievieno vienu tējkaroti šķidra medus un vienu tējkaroti olīveļļas. Atstāj uz 20-30 minūtēm istabas temperatūrā. Pēc tam masu uzklāj uz sejas, nogaida 20 minūtes un noskalo.

½ svaiga burkāna sarīvē uz smalkas rīves, sajauc ar vienu sakultu olu baltumu un pievieno nedaudz trekna, barojoša krēma. Šī maska darbojas vairākos veidos: burkānam piemīt balinošais un ādas toni izlīdzinošais efekts, olas baltums sašaurina paplašinātās poras, bet krēms baro. Pietiks, ja masku noturēs uz sejas 15 minūtes.

 

Materiāli rakstam no portāla „Beauty and Tips”

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.