8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Padomi, kā organizēt mantu uzglabāšanu mazā mājoklī

 

Ja tu dzīvo mazā dzīvoklī, tev noteikti ir pazīstama mantu uzglabāšanas problēma. Mūsu sagatavotie padomi palīdzēs tev efektīvi izmantot katru mājokļa kvadrātmetru.

Koridors

https://www.instagram.com/p/BlesWazgnLE/?tagged=organizeyourhome

View this post on Instagram

Happy Birthday to @brandielarsen. She’s a pro sorter but an even better sister. Love you!!

A post shared by Home Sort (@thehomesort) on

Pārdomā vietu, kur tiek novietotas virsdrēbes. Padomā par vietu apaviem – izvēlies plauktiņus, kur uz virsējā var apsēsties. Sīkiem priekšmetiem – šallēm, cepurēm un cimdiem – izmanto gredzenveida āķīšus vai speciālas piekaramās somas. Noteikti arī sašķiro drēbes pēc sezonālās piederības (ziemas mētelim, piemēram, nav jākarājas koridorī visu gadu).

Virtuve

https://www.instagram.com/p/Blg6XMbBRGf/?tagged=organize

Virtuve mājoklī ir vieta, kur uzglabājas tiešām daudz sīku priekšmetu, tāpēc ir jācenšas produktīvi izmantot visu telpu. Piemēram, sienas skapīšus padarīt nedaudz lielākus, pagarinot tos līdz griestiem.

Plauktiņu vietā izvēlies piekaramos grozus, skapīšu durvju iekšienē izveido stiprinājumus, lai varētu uzāķēt katlu un pannu vākus, ja ir stūra skapīši, izvēlies izvelkamo mehānismu. Tā varēs maksimāli izmantot vietu virtuves stūrī.

Virs ēdamgalda var uzkarināt plauktiņus vai šaurus aizveramos skapīšus. Tādos var ļoti labi uzglabāt visādus sīkumus.

Ja pie tevis bieži nāk ciemiņi, iegādājies saliekamos krēslus un glabā tos atsevišķi.

Viesistaba

Lai mēbeles mantu uzglabāšanai viesistabā nekļūtu par tipisko “sienu”, pacenties apvienot atvērtus plauktus un aizveramus skapīšus. Plauktus var izvietot virs durvjīm vai dīvāna. Uz skapjiem var izvietot kastes un grozus, kas piemeklēti pēc mājokļa stila. Ja žurnālgaldiņš ir nepieciešams, izvēlies to tādu, kuram apakšā arī var kaut ko glabāt.

Guļamistaba

View this post on Instagram

Jewelry armoire's can be costly, bulky, and very heavy like any standard piece of furniture. If you're working with a smaller space, utilize your walls!! You can find affordable wall art, or pieces to hang jewelry, at your local Home Goods, Marshalls, Ross, even the dollar store. Throw in a couple of decorative pieces, a photo or memorabilia…and boom! You've got a woman's dream – a glamorous wall with jewelry you can see. ???? …………………………………………………………………………………………. #organize #diy #cleanhome #homehacks #officehacks #homeimprovement #organizeyouroffice #organizeyourhome #reducestress #reduceclutter #professionalorganizer #betterhabits #lifestyle #jewelry #jewelrystorage

A post shared by REMEDY YOUR CHAOS, LLC (@remedy_your_chaos) on

Gultu vislabāk ir izvēlēties augstu, lai zem tās vēl var glabāt kastes ar gultasveļu un citām lietām, vai tādu, kurā jau ir iebūvētas atvilktnes. Arī guļamistabā pie sienām var izvietot šaurus skapīšus vai plauktiņus.

Praktiski var izmantot arī palodzi – uz tās var izveidot kosmētikas galdiņu vai darba virsmu, ja pieliek klāt paceļamu un nolaižamu galda virsmu.

Bērnistaba

Pašu vajadzīgāko lietu uzglabāšanu organizē bērna auguma līmenī, bet visu pārējo – nedaudz augstāk. Mantas var glabāt kastēs vai grozos, ko var pastumt zem gultas.

Vannasistaba

https://www.instagram.com/p/Bld-DKaF5da/?tagged=organizeyourhome

Izvēlies izlietni, zem kuras var izvietot skapīti sadzīves ķīmijas uzglabāšanai. Vienkārša spoguļa vietā izvēlies skapīti ar spoguli, kurā var uzglabāt kosmētikas piederumus. Arī telpu virs veļasmašīnas un poda var praktiski izmantot – izvieto tur pāris plauktiņus, uz kuriem nolikt grozus vai kastes, kurās uzglabāt dažādas lietas.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.