5.8 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Trīs gardas salātu receptes vasaras diētas laikam

 

Vientuļas salātlapas uz šķīvja ar karoti olīveļļas – skumjš skats. Aizmirsti par to! Pastāv dažādas salātu receptes, ko droši var ēst diētas laikā, un tās ir vienkāršas, gardas un efektīvas.

Zaļie salāti + asā mērce

Ja tu dievini asas garšvielas un piesātinātas garšas, tad pikanta mērce salātiem ir tieši tas, kas tev vajadzīgs. Tā paātrina vielmaiņas darbu un, pie tam, lieliski sader ar jebkuriem svaigajiem zaļumiem (no spinātiem līdz pat pētersīļiem un salātlapām).

Sajauc 120-150 ml bieza (nesaldināta) jogurta ar laima (citrona) culu, 60 ml olīveļļas un ēdamkaroti medus. Visu saliek traukā, pievieno nedaudz sasmalcinātu halapenjo piparu, sīpolu, kinzu (vai dilles) un sajauc blenderī. Pievieno sāli pēc garšas. Šāda mērce ledusskapī var glabāties pat nedēļu.

Brokoļu un avokado salāti

Sadali brokoli (ja ir vēlme pēc mīkstāka, var arī blanšēt). Sagriež nelielos gabaliņos avokado, ābolu, papriku un ķiršu tomātus.

Mērcei sajauc kopā augu eļļu ar citronu sulu, pievieno garšvielas pēc gaumes. Mērci pievieno salātiem un kārtīgi samaisa.

Dārzeņu salāti + vīna etiķa mērce

Ja tu vēlies dažādot tradicionālos gurķu un tomātu salātus, pamēģini tiem pievienot mērci.

Ņem 9 ēdamkarotes olīveļļas, pievieno 3 ēdamkarotes vīna etiķa. Pasāli, pieber piparus, pievieno medus un graudu sinepes pēc garšas.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.