8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Maz draugu – iemesli, kādēļ tas ir sasniegums, nevis problēma

 

To, ka tev ir maz draugu, tu īpaši labi izjūti tad, kad abas tavas draudzenes ir aizņemta, bet tu biji noskaņojusies pavadīt ar viņām laiku. Skumjās domas papildina arī priecīgās fotogrāfijas sociālajos tīklos, kur daudziem citiem ir desmitiem draugu. Bet nevajag satraukties. Pāris tuvi draugi ir normāla parādība, nevis problēma. Lūk, kādēļ.

Daudziem tagad ir piesātināta dzīve

Lavierējot starp mācībām, darbu, mājas darbiem, hobijiem un līdzīgām nodarbēm, nav nemaz tik viegli atrast laiku vēl pāris cilvēkiem. Pie tam tikties retāk un ar mazāku draugu daudzumu ir vērtīgāk, nekā ik dienas tikties ar daudz cilvēkiem. Tomēr katrai sajūtai un nodarbei ir sāta punkts, un draudzība nav izņēmums.

Tu bieži maini dzīvesvietu

Daudziem cilvēkiem nākas pieņemt ne to vieglāko lēmumu un pārcelties uz dzīvi uz citu pilsētu vai valsti. Tur ne vienmēr izdodas rast jaunus draugus, pie tam, tas ir laikietilpīgs process. Draudzība attīstās pakāpeniski. Tāpēc arī paliek tikai daži tuvākie cilvēki – arī tie draugi, kas ir tālienē.

Darbs traucē

Ja tu bieži maini darbu, ir grūtāk veidot draudzīgas attiecības ar kolēģiem. Tas pats, ja tev lieliski veidojas karjera: nereti nākas ziedot attiecības.

Ne visiem cilvēkiem ir vajadzīgs pūlis

Ja tu ierodies uz ballīti un visu laiku klusā stūrī sarunājies ar vienu cilvēku, varbūt tev arī nav vajadzīgs garš draugu saraksts? Pie tam, jo lielāka un atšķirīgāka ir cilvēku grupa, jo paviršāka un nekvalitatīvāka ir komunikācija. Šādās kompānijās parasti nopietnas tēmas netiek aizskartas.

Tu esi aizrāvusies ar romantiskām attiecībām

Ar laiku romantiskas attiecības dabiskā veidā sāk traucēt draudzībai. Gribas vairāk laika pavadīt ar partneri, bet ar draugiem – tikai gadījumos, kad nav iespējas būt kopā ar partneri. Šāda metode, starp citu, palīdz saprast, kurš no draugiem ir tuvākais.

Tu ieguldi sevi draudzībā

Nevis vienkārši stundu nopļāpā ar cilvēku un ieliec ķeksīti – esam parunājuši. Jau sen ir skaidrs, ka labāk ir būt labam draugam dažiem cilvēkiem, nevis viduvējam vai sliktam – desmit. Tā kā labāk pietiks skaitīt un izbaudi tās draudzīgās attiecības, kuras tev jau ir un kuras tevi priecē!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.