1.6 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Viens ieradums, kurš ātri spēj paaugstināt pašvērtējumu

 

Ikviens vēlas justies pārliecināts par sevi, un tas ir normāli. Pārliecība neļauj cilvēkam „nogrimt” un notur viņu straumē. Tomēr iemācīties būt laimīgam nav viegli, un arī darbs pie sava pašvērtējuma nav no tiem vieglākajiem, un dažas dienas var šķist, ka tu sper soļus atpakaļ, nevis uz priekšu. Kā būtu, ja mēs mēģinātu šo procesu vienkāršot un padarīt efektīvāku?

Viens no labākajiem veidiem, kā rast pārliecību par sevi – darīt to tā, lai katru dienu vismaz mazs mirklis tiktu veltīts tieši šim mērķim.

Padomā par to šādi. Ja tu zini, ka tev, piemēram, ir jāatbrīvojas no liekā svara, un tu visu dienu centies sakoncentrēties šai domai, tad uzdevums kļūst sarežģīts un tāls, un tevi sāk pārņemt domas par savu vājumu un slinkumu. Taču, ja tu vienu lielu uzdevumu sadalīsi vairākos mazos, tādos, ko var kontrolēt, tu jau būsi spērusi soli uz priekšu. Tādu pašu stratēģiju var izmantot tad, kad tu strādā pie sava pašvērtējuma paaugstināšanas. Katru dienu plāno izdarīt vienu mazu darbu, kurš tevi pietuvinās mērķim.

Pirmkārt, sāc ar to, ka seko līdzi savam noskaņojumam un negatīvajām domām. Tā tu sapratīsi, kādēļ tās rodas. Līdz ko tu tiksi cauri šim posmam, tu vari sākt regulēt savu garastāvokli un izmantot šo prasmi sev par labu, lai vēl vairāk paaugstinātu savu pašvērtējumu. Piemēram, ja tavs panīkuma stāvoklis iestājas līdz ar produktivitātes pazemināšanos pulkten trijos dienā, uzstādi modinātāju katru dienu tajā laikā, lai līdz ar signālu izietu pastaigāties. Saules stari un fiziskā slodze ātri vien uzlabos tavu omu, bet tu varēsi praktizēt mīlestību pret sevi. Kā redzi, tas ir mazs un ikdienišķs ieguldījums liela mērķa vārdā.

Pēcāk sāc izsekot to, kas liek tev justies nepārliecinātai, lai tu varētu izpētīt savus un apkārtējo uzvedības modeļus. Kad tu iegūsi nepieciešamo informāciju un apstrādāsi to, tu varēsi ķerties kļāt risinājuma meklēšanai, lai izlabotu ne vien tekošās problēmas, bet arī novērstu tālākās grūtības.

Nenoslinko un atrodi laiku, lai praktizētu šīs iemaņas, jo, ja tu to nedarīsi, problēmu ar pašvērtējumu kļūs vairāk, un pašas no sevis tās neizgaisīs. Tev obligāti vajag labāk kontrolēt jebkuras situācijas, jo pašpārliecinātība un pašvērtējums ir divi spēcīgi instrumenti panākumu gūšanai dzīvē.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.