8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Kā attiecībās atpazīt manipulatoru?

 

Lai neiekultos nomācošās, iztukšojošās attiecībās, mums, mīļās meitenes, jau laikus pareizi jānovērtē iespējamais partneris un jāprot uztvert signālus, kas liecina, ka jūsu priekšā stāv nekas cits kā vien parasts manipulators. Lūk, nopietnākie signāli, kas liecina, ka pēc galvu reibinoša rozā briļļu perioda var sekot emocionāls terors un neadekvāta uzvedība.

1.Viņš jau pirmajās dienās pēc iepazīšanās gāž jūs no kājām ar komplimentiem un mīlestības apliecinājumiem.

2.Ja neatbildat uz sms vai zvanu, vai atsakāt tikšanos, spekulē uz emocijām, piemēram, sāk čīkstēt, ka nepievēršat viņam uzmanību, ka viņš jums neko nenozīmē. Attiecību nākamajās stadijās jau tas tiek tulkots kā jūsu neuzticība vai necieņa pret viņu. Patiesībā tā ir visparastākā kontrole, viņš grib, lai visu laiku esat tur, kur viņš “jūs nolika un atstāja”, vienmēr pieejama viņam bez ierunām un atliekot visas savas darīšanas. Personīgā dzīve? Kas tā tāda? Jums taču ir VIŅŠ!

3.Viņš ir pataloģiski greizsirdīgs uz jūsu vīriešu kārtas draugiem, paziņam, kolēģiem, kaimiņiem, pat radiniekiem. Cenšas panākt, lai ar tiem pārstājat kontaktēties. Viņš zemapziņā saprot, ka patiesībā nav jūsu cienīgs, tāpēc cenšas izolēt jūs no jebkura vīrieša. Tai pašā laikā šāds vīrietis nevar iztikt bez sieviešu uzmanības, viņš flirtē, slepus čato un tiekas ar citām sievietēm. Ja pieķersiet, visu noliegs vai samudžinās situāciju tā, ka pati nesapratīsiet, cik veca esat un kā jūs sauc. Tā būs jūsu vaina, jo jūs tak viņu krāpjat. Nestāstiet, ka ne – kas tad ir tas Osvalds, kas jums pirms mēneša zvanīja, ja ne mīļākais?

 4.Arī jūsu draudzenes viņam neliekas gana labas un gudras. Viņš centīsies jūs atbrīvot arī no draudzenēm, lai jums paliktu tikai viņš kā galvenais interešu objekts un laika pavadīšanas veids. Viņam ir svarīgi, lai paliekat bez atbalsta, ja vajadzēs, sanaidos jūs arī ar ģimeni. Viņš taču ir vienīgais gaismas nesējs un labvēlis, pārējie jums vēl ļaunu un slikti ietekmē.

5.Noniecina citus cilvēkus, runā par tiem kā par nejēgām un lūzeriem, kā arī savās neveiksmēs vienmēr vaino kādu citu. Šodien tas ir “stulbais kolēģis” Miervaldis, rīt jau tā būsiet jūs, kas ir visu viņa likstu cēlonis…

6.Nerespektē privātumu, rakņājas jūsu telefonā, somiņā, epastā… Tam nav nekāda sakara ar uzticēšanos! Tā ir necieņa un nepieņemama attieksme. Cilvēkiem, kas ar jums sazinās, tas var kļūt par iemeslu saraut ar jums attiecības, jo neviens nevēlas, ka to, ko esat pārrunājuši, lasītu vēl kāds.

7.Meli un vārdu nesakritība ar darbiem. Nemitīgi lielās ar ienākumiem un sasniegumiem. Teica jums, ka strādā Latvijas pastā par galveno IT speciālistu, bet patiesībā ir tikai aizvietotājoperators? Apsveicu! Šis cilvēks nav uzticams, toties pieprasa no citiem, lai tie tādi būtu.

8.Problēmas risina galvenokārt ar dūru palīdzību. Šis ir ļoti nopietns signāls, jo kādu dienu šāds cilvēks var izrēķināties arī ar jums.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.