1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Trīs vienkārši ieradumi, kuri ikdienā palīdzēs paspēt vairāk

 

Kāpēc ir svarīgi plānot pat vannasistabas apmeklējumu no rītiem, bet citu problēmās klausīties nav vērts. Laika plānošana – lielisks palīgs, kad runa ir par veselības uzlabošanu, produktivitātes paaugstināšanu un personīgo izaugsmi. Pareizi valdīt pār savu laiku palīdzēs trīs vienkārši ieradumi.

Sastādi svarīgāko dienas posmu sarakstu

Darāmo lietu saraksts pamatīgi ietaupa laiku, jo palīdz visu kontrolēt. Sastādot šādu sarakstu, pievērs īpašu uzmanību rītam un vakaram – periodiem, kuri nosaka esošo un nākamo dienu.

Uzreiz pēc pamošanās ir viegli izniekot laiku, pārbaudot e-pastu vai sociālos tīklus. Tāpēc iekļauj darāmo lietu sarakstā pat tik vienkāršas lietas kā iztīrīt zobus, paēst brokastis un saplānot dienu. Uzraksti 3-5 darbības, kuras ir jāpaveic pirmām kārtām, neraugoties ne uz ko.

Nosaki vēlamo rezultātu jau pirms darba uzsākšanas

Lai arī pie kā tu strādātu, ir jāzina, kāpēc tu to dari. Konkrēts mērķis ļaus precīzi noformulēt darbības tā sasniegšanai, netērējot laiku otršķirīgām lietām. Vēlamais rezultāts, lai arī tikai aptuvens, lieliski motivē darbam.

Atbrīvojies no visa liekā

Tu noteikti esi manījusi, ka daž cilvēki gluži vai „izsūc” tavu enerģiju, bet kaut kādi priekšmeti, smaržas un skaņas, tieši pretēji, pozitīvi iespaido tavu stāvokli un darbu. Tāpēc ir svarīgi sevī ieklausīties.

Ja kaut kas vai kāds tevi iztukšo, atbīvojies no tā.

Piemēram, tu tērē savu vērtīgo laiku, lai uzklausītu toksisku cilvēku sūdzības. Labāk veltī to laiku sev un saviem darbiem.

Tāpat atbrīvojies no visa, kas sagādā tev prieku, bet nekādi nepalīdz pietuvoties nospraustajiem mērķiem. Piemēram, pīppauze nepalīdz nomierināties un uzkrāt spēkus jauniem darbiem. Tā tikai aizņem darba laiku un kaitē veselībai.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.