11.1 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Zeme, gaiss, ūdens, uguns: Sevis apzināšanās caur stihijām

09/08/2018 08:40
 

Mūsdienās sevis apzināšanās un sava patiesā “ES” meklēšana ir kļuvusi par vienu no aktuālākajām tēmām 21.gadsimtā. Padomju okupācijas laikā Latvijā okultās zinātnes kā maksla atpazīt sevi bija viena no aizliegtajām literatūram. Par okultajām zinātnēm kā zināšanu kopumu zināja tikai retais.Šobrīd okultās zinātnes ir piedzīvojušas savu atdzimšanu un ir viens no aizraujošākajiem paņēmieniem, kā ieklausīties savā sirdsbalsī.

Astroloģija kā okulto zināšanu sastāvdaļa sevī slēpj daudzus noslēpumus un patiesības. Ikviens no mums zina savu zodiaka zīmi jeb astroloģijā tā dēvēto Saules planētas zīmi. Saules zīme ir tā, kuru nosaucam, kad mums tiek uzdots jautājums:”Kas tu esi pēc horoskopa?”. Jā, astroloģijā Saule vienkāršības labad tiek dēvēta par planētu. Saules zīme ir apzīmējums zodiaka zīmei, kura cilvēkam viņa piedzimšanas brīdi ir atradusies Saulē.

Lai arī katram cilvēkam viņa individuālā astroloģiskā karte ir unikāla, un tā ir jāanalizē savstarpējā kontekstā, tomēr visām 12 zodiaka zīmēm ir savs iedalījums elementos jeb stihijās. Katram elementam jeb stihijai ir sava būtība, no kā izriet attiecīgas rakstura īpašības, temperaments, dzīves mērķi utt. Katras stihijas pārstāvji labāk sajutīs un sapratīs savas stihijas pārstāvjus. Izzinot stihijas, mēs iepazīstam tuvāk sevi pašu un spējam vairāk saprast apkārtējos.

Astroloģijā pastāv piecas stihijas: Uguns, Gaiss, Ūdens, Zeme, Ēteris.

1.Uguns. Vīrišķā stihija. Šīs stihijas trijstūri veido Auns, Lauva un Strēlnieks. Uguns stihijai ir viens centrs, kas ir viņš pats. Ugunij ir raksturīga uz āru vērsta aktivitāte, kuras mērķis ir ietekmēt apkārtējo pasauli. Uguns stihija vienmēr vēlēsies visu izlemt pati, neietekmējoties no ārējiem apstākļiem un citu cilvēku viedokļiem. Viņi ir pašpārliecināti un valdonīgi. Uguns ir patstāvīga, dominējoša, implusīva un mērķtiecīga. Šī stihija ir tieša, godīga un atklāta. Citreiz Uguns stihijas drosme, tiešums un enerģiskums nes panākumus, citreiz – rada problēmas. Jau bērnībā, skolas vecumā, kā arī turpmākajos dzīves posmos Uguns būs tā, kas centīsies ieņemt līdera pozīciju. Bērnībā šie bērni ir sabiedrībā pamanāmi, temperamentīgi un ugunīgi. Uguns nevēlas pieļaut, ka tās aktīvā rīcība tiek apspiesta. Pašpārliecināti un valdonīgi. Šiem cilvēki mūžīgi tiecas pēc cīņas, konkurences, varas un taisnības. Un šī cīņa ir viņu komforta zona. Attiecībās šie stihijas pārstāvji meklēs kopīgus piedzīvojumus, kaisli, vēlēsies sajust konkurences piegaršu un kopīgi tieksies uz augstiem rezultātiem. Bieži vien katrs no viņiem vēlēsies ieņemt vadošo lomu, taču, ja attiecībās ir sastapušies divi Uguns stihijas pārstāvji, šī abpusējā vēlme būt attiecību līderim būs attiecību sāls un  pievilkšanās efekta galvenais iemesls.

2.Gaiss. Vīrišķā stihija. Šīs stihijas trijstūri veido Dvīņi, Svari un Ūdensvīrs. Gaisa stihijai ir vairāki centri, taču nav formas. Gaisa stihija atbild par kontaktu un sakaru veidošanu. Tā atbild par informācijas apriti. Gaiss atzīst atklātību, līdztiesību, neierobežotu informācijas apriti, iespēju izteikties un iespēju iegūt jaunu informāciju. Gaisa zīmes pārstāvji ir brīvību mīloši intelektuāļi. Gaisa stihijai nebūs izteikts fanātisms, viņi vairāk domās un analizēs. Gaisa stihijai ir raksturīgs objektīvisms, tai nav raksturīga izteikta pieķeršanās un līdzjūtība, kas mijas ar subjektīvismu, tādēļ gaisa stihija var strādāt kā informācijas aprites starpnieki, piemēram, tulki. Gaisam ir raksturīga vēlme darīt vairākus darbus vienlaikus, viņi labi pārslēdzas no vienas tēmas uz otru, viegli pieņem visu jauno, kā arī atzīst daudzveidību. Skolas laika gados tie būs bērni, kuriem patīk mācīties, diskutēt, radoši izpausties un, protams, daudz domāt. Gaiss ir pozitīvs, viegls un emocionāli neitrāls. Gaisam piemīt spēja samierināt konfliktējošās puses un rast kopīgu valodu. Radošas un gaišas personības. Attiecībās šie cilvēki no otra sagaida intelektuālu un analītisku prātu, zināšanas dažādās un atšķirīgās dzīves jomās, pozitīvu attieksmi un humoru, un, protams, brīvību. Ja satiksies divi gaisa stihijas pārstāvji, viņu galvenais priekšnoteikums būs brīvība. Gaisa stihijai zūd interese par otru cilvēku brīdī, kad pretī esošais cilvēks nekontrolē savas emocijas, nevēlas diskutēt un ierobežo otru.

3.Ūdens. Sievišķā stihija. Šīs stihijas trijstūri veido Vēzis, Skorpions, Zivis. Ūdenim nav nedz noteiktas formas, nedz centra. Ūdens nes jūtas, apkārtējo vidi uztver intuitīvi, to sajūtot, tādēļ viņiem bieži vien ir raksturīga spēja “nolasīt” cilvēkus, kā arī viņiem mēdz būt dabas dots talants – gaišredzība, tomēr, lai to pielietotu, tā ir jāattīsta. Tieši tādēļ šie cilvēki bieži vien ir tie, kuriem apkārtējie stāsta savas problēmas un lūdz padomu. Šie cilvēki ir ļoti emocionāli, dziļi un ātri pieķeras otram cilvēkam. Viņos, atšķirībā no gaisa stihijas pārstāvjiem, vairāk ir raksturīgs subjektīvisms – pieķeršanās un ģimeniskums. Viņi meklēs ne tikai domubiedrus, ar kuriem diskutēt, bet vairāk tieksies uz savas lielās ģimenes radīšanu – savu t.s. dvēseles radinieku atrašanu. Ūdens stihija zina, kā piesaistīt naudu, un tādēļ šie cilvēkiem lielākoties nav jāžēlojas par naudas trūkumu. Ūdens stihijai piemīt noslēpumainība – viņi arī ārēji var tādi izskatīties, bet galvenokārt šīs stihijas pārstāvjiem ir dziļa jūtu pasaule, kurā rodas interese izzināt visu neredzamo, neizzināto, piemēram, ezotēriku. Ūdens bieži vien dzīvo pagātnē, un tas ir viens no iemesliem, kādēļ viņiem ir grūti aizmirst cilvēkus, ar kuriemir kopīgas atmiņas. Ņemot vērā to, ka ūdens stihijas pārstāvji ir garīgas būtnes, attiecībāsūdens mērķis ir rast emocionālu drošību – mīlēt un tikt mīlētiem. Ūdens stihijas pārstāvji otrā cilvēkā meklē dziļumu, garīgumu, emocionalitāti, drošību un beznosacījuma mīlestību.

4.Zeme. Sievišķā stihija. Šīs stihijas trijstūri veido Vērsis, Jaunava, Mežāzis. Zemes stihijai ir forma, taču nav centra. Šiem cilvēkiem ir raksturīga stabilitāte, čaklums un darbaholisms. Viņiem ir ļoti svarīga materiālā labklājība, karjera un fiziskais kontakts. Zemes stihijas pārstāvji ir apdomīgi, uzmanīgi, ar tendenci neuzticēties katram otrajam garāmgājējam. Viņi ir uzticami draugi un teicami solījumu izpildītāji. Viņi ir praktiski, balstās uz drošiem un iepriekš pārbaudītiem faktiem, nevis teorijai. Zemes stihijai nepatīk sapņainība un filosofēšana, tādēļ augsti vērtē reālistiskumu. Šie cilvēki temperamentā mēdz būt lēnāki, taču ļoti pacietīgi un mērķtiecīgi. Viņi ir konkrēti, tieši un mēdz ieslīgt detaļās. Mīlestībā viņiem ir svarīga fiziska kopdzīve, oficiāla laulība un abpusējs atbalsts.Mūsdienās šiem stihijas pārstāvjiem ļoti neizprotams var likties jēdziens “long-distance relationship” jeb attāluma attiecības, jo viņu pamatmērķis ir rast fizisku klātbūtni, stabilitāti un mieru. Viņi tieksies atrast sev blakus materiālistu, kas dzīvi redz līdzīgās krāsās. Pieredze rāda, ka šie cilvēki, būdami reālisti un praktiķi, mēdz iemīlēties ne tikai savas, bet arī ūdens stihijas pārstāvjos, kas viņus piepilda ar dzīvību un jūtām.

5.Ēteris ir piektais elements. Tam nav savi zodiaka zīmes pārstāvji. Tas ir Visums. Tam nav formas, skaņas, krāsas un smaržas. Tā ir tā saucamā vertikālā dimensija, kuru var sajust tikai ļoti jūtīgi cilvēki. Tas ietver ticību, Dievišķo spēku, kā arī vēl daudzas citas vērtības. Šis ir elements, kuru katrs pats, sevi meklējot, var atrast un sajust. Nepieciešamības gadījumā tā atrašanu palīdzēs atrast kāds pieredzējis dziednieks, astrologs, garīdznieks vai kādas citas jomas pārstāvis.

 

Autors: Dieviete.lv

 

1 KOMENTĀRS

  1. Ja un to nevar mainit..kas zvaigznes ierakstits un mes esamt tadi ka esam..un labi vien ir..ja vusi butu vienadi tad pasaule butu neinteresanta

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.