5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

No kā dzīvē nedrīkst atteikties attiecību dēļ

 

Attiecības. Tas ir vairāk, nekā vienkārši randiņi un ziedi. Tās ir par otra cilvēka trūkumu un dīvainību pieņemšanu. Par to, lai saglabātu savu personību, bet atrastu laimi kopā. Piekritīsi, ka atrast cilvēku, kurš mīl un pieņem tevi tādu, kāda tu esi, ir ikviena sapnis. Ja tu piekrīti kaut kam mazākam, tas bieži vien beidzas ar ciešanām un vilšanos. Patiesība ir tajā, ka, ja tavs partneris tevi mīl, viņš mīlēs tevi visu. Atceries, ka attiecībās ir svarīgi saglabāt savu personību, tāpēc partnera dēļ neatsakies no sekojošām lietām.

Attiecības ar ģimeni un draugiem

Protams, pretrunas lielā ģimenē un sociālajā lokā pastāv, taču nevajag domstarpībām ļaut izjaukt ne tavas attiecības ar ģimeni, ne attiecības ar partneri. Tu nevaru partnera dēļ atteikties no seniem draugiem vai komunikācijas ar radiem, pat, ja viņš to ļoti lūdz. Tas nav pieņemami! Būs grūti uzturēt spēcīgas un veselīgas attiecības ar cilvēku, ja viņš stingri nostāda tevi izvēles priekšā.

Tavi mērķi un ambīcijas

Tev nav jābūt tām pašām interesēm, mērķiem un ambīcijām, kādas ir tavam partnerim, taču ir svarīgi tās cienīt un pieņemt. Nekad neļauj kādam stāties ceļā uz taviem mērķiem, pat, ja šis cilvēks ir tavs partneris. Ja pastāv kaut mazākais mājiens par to, ka partneris nav tavā pusē, kad runa ir par taviem dzīves plāniem, pārdomā, vai tev šādas attiecības ir nepieciešamas.

Tavas pašizpausmes metodes

Kad tu esi kopā ar kādu cilvēku ilgāku laiku, viņš sāk ievērot visas tavas emocijas. Mēs satraucamies, mēs dusmojamies, mēs bēdājamies. Mēs varam raudāt vai izmisīgi kliegt. Tā ir daļa cilvēka pieredzes, un, ja partneris to nespēj saprast vai pieņemt, ir vērts aizdomāties. Mēs visi esam dažādi cilvēki, arī mūsu jūtas un sajūtas atšķiras. Mīlēk kādu nozīmē mīlēt to, kas padara cilvēku par unikālu. Arī emocijas un to izpausmes. Nelauz un neapspied sevi tikai tāpēc, ka tavs partneris tevi nesaprot.

Tavas pārliecības un vērtības

Ja attiecībās pieņemamas šķiet tikai partnera vērtības, tad uzskati, ka pret tevi tiek izrādīta liela necieņa, un tam nav nekāda loģiska attaisnojuma. Un, jo ilgāk turpināsies attiecības, jo lielāka iespēja, ka tās pārvērtīsies par toksiskām. Vienīgā recepte ir komunikācija, pacietība un abpusējā cieņa.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.