7.2 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Pagatavo kartupeļu plācenīšus ar zaļumiem! Vienreizēja recepte

 

pure-2

Tie ir līdzīgi pīrādziņiem un kartupeļu pankūkām vienlaicīgi. Bet šai receptei jums nebūs vajadzīgi ne milti, ne olas. Kraukšķīgi un iekšpusē sulīgi ar aromātiskiem zaļumiem. Pasniegt var ar salātiem. Ļoti skaisti izskatās virsū uzliktas olas – pašot. 

Sastāvdaļas:

zaļie sīpolu lociņi – 0,5 glāzes
kartupeļi (vidēja izmēra) – 4 gab
citrons – 1 gab 
olīveļļa – 1 tējkarote
pētersīļi – 0,5 glāzes
ķiploki – 1 daiviņa

Pagatavošana:

Izvāriet kartupeļus, notīriet un ar preses palīdzību saspiediet līdz biezputras konsistencei. Pēc garšas pieberiet sāli. Sasmalciniet pētersīļus un lociņus.
Pievienojiet zaļumiem viena citrona mīkstumu un olīveļļu. Sasmalciniet un pievienojiet ķiploku. Mazliet pasāliet.
Pannā kārtīgi uzkarsējiet eļļu. Ar rokām no kartupeļu biezputras izveidojiet bumbu, izveidojiet tajā iedobīti un ielieciet tur aptuveni vienu tējkaroti ar sagrieztiem zaļumiem, zaļumus var arī jau iepriekš pievienot kartupeļu biezputrai.
Saspiediet ar pirkstiem tā, lai izveidojas biezs plācenītis. Atdzesējiet kartupeļu plācenīšus ledusskapī 20 min. Tad apcepiet uz pannas 3 – 4 minūtes no katras puses.
Pasniedziet ar rukolu vai salātu lapām.

 

2 KOMENTĀRI

  1. Vai pēc plācenīšu izveidošanas tie jāapcep pannā, tad jāieliek ledusskapī uz 20 min un tad ATKAL jāapcep vai jāieliek ledusskapī un tad tikai jācep? Paldies.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.