6.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Marinēti sīpoli – uzkoda , kas neatstāj vienaldzīgu!

 

8_(25).3

Marinētus sīpolus izmanto gaļas salātu, uzkodu un sviestmaižu pagatavošanā. Marinēti sīpoli var būt kā lieliska piedeva jebkāda veida šašlikam, vai steikam. Marinētam sīpolam nav tik sīva garša, bet tik un tā tie ir kraukšķīgi un nedaudz saldi.

Sastāvdaļas:

1 liels sarkanais sīpols
2 ēdk. 9% etiķa
1/3 tējk. sāls
1 tējk. cukura

Pagatavošana:

Sīpolu notīriet un sagrieziet pusapļos.
Apberiet ar cukuru.
Pievienojiet etiķi. Var etiķi sajaukt ar cukuru un tad pārliet sīpolus.
Pievienojiet sāli.
Visu samīciet ar rokām, lai sīpols sāk atdot sulu, ļaujiet tam marinēties 15 minūtes.
Gatavus sīpolus lieciet burciņā, aizvākojiet un variet tos glabāt ledusskapī divas dienas.

Šajā receptē tiek izmantots sarkanais sīpols, jo tas ir saldāks un nav tik rūgts.
Ja jūs gribiet marinētus sīpolus pasniegt kā piedevu pie gaļas variet tam pievienot paprikas salmiņus, sakapātus zaļumus un maltos piparus.
Galvenais pirms sīpolu pasniegšanas nospiediet lieko sulu. Variet apsmidzināt ar eļļu, lai sīpoli neapžūst.

Galda etiķi variet aizvietot ar ābolu, vai vīnogu etiķi, vai citronu sulu.

Lai garšo!

 

2 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.