9.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Kā iepirkties, lai ietaupītu?

 

 

compeuro16

Ticat vai nē, bet patiesībā nav nepieciešamas vienmēr maksāt pilnu cenu par to, ko jūs pērkat veikalā. Pastāv daudz un dažādi veidi, kā, pērkot vienu un to pašu produktu, ir iespējams maksāt mazāk. Viss, kas mums kā patērētājiem ir nepieciešams, ir zināšanas, kas var palīdzēt mums maksāt mazāk, tādējādi ietaupot savus finanšu līdzekļus. Turpinājumā iepazīstieties ar pāris padomiem, kas sniegs jums zināšanas par to, kā vienmēr un visur iepirkties izdevīgāk.

Vecā labā kaulēšanās

Interesanti, bet vairums cilvēku baidās vai kautrējas kaulēties, tādēļ gluži vienkārši atver savus makus un maksā kasierim tik daudz naudas, cik uz produkta cenu zīmes norādīts. Vienmēr ir vērts vismaz pamēģināt nokaulēt cenu – tādas ir patērētāju tiesības. Kā liecina dažnedažādas patērētāju aptaujas, aptuveni 90% pircēju, kas ir mēģinājuši nokaulēt cenu, vismaz vienu reizi tas ir izdevies. Mēģinot nokaulēt cenu, mēs varam ietaupīt ievērojamas naudas summas – jo augstāka ir produkta sākotnējā cena, jo lielāku naudas summu mēs varam ietaupīt. Lai varētu nokaulēt produkta cenu, izmantojiet, piemēram, šādas stratēģijas – izsekojiet cenas, lai zinātu, ka konkrētajam produktam nav pārlieku liels uzcenojums, pēc atlaides jautājiet īstajai personai, maksājiet skaidrā naudā, nevis izmantojot elektronisko norēķinu karti, kā arī nebaidieties vienkārši aiziet prom, jo jums nav obligāti jāpērk konkrētā prece, it īpaši, ja tās cena ir pārāk augsta. Vienmēr paturiet prātā, ka produkta sākotnējā cena nav produkta galējā cena, un vienmēr ir vērts jautāt pēc izdevīgāka piedāvājuma. Kaulēšanās procesā var noderēt arī internets – atrodiet savā viedtālrunī, cik tas vai cits produkts maksā interneta veikalos, un parādiet pārdevējam. Protams, tas nebūt nenozīmē, ka šādā veidā jūs iegūsit produktu par tādu cenu kā interneta veikalos, tomēr uz lielāku vai mazāku atlaidi jūs pavisam noteikti varat cerēt. Par to, kā var noderēt internets, lai izdevīgi iepirktos, lasiet turpinājumā.

Iepirkšanās interneta tiešsaistē

Mūsdienās, kad vairums ikdienas procesu, tostarp iepirkšanās norisinās interneta vidē, nav sarežģīti atrast interneta veikalus un iepirkšanās portālus, kuros produkti, kā likums, ir nopērkami par zemākām cenām nekā reālajos veikalos. Meklējiet iepirkšanās portālus, kuros iespējams iegādāties atlaižu kuponus. Latvijā tādu portālu piemēri ir perkamkopa.lv, citylife.lv, cherry.lv un citi. Šajos portālos ir iespējams iegādāties atlaižu kuponus kā precēm, tā arī pakalpojumiem. Internetā ir iespējams iegādāties arī atlaižu dāvanu kartes, kuru cena ir zemāka nekā to vērtība, proti, dāvanu karte tiek piedāvāta par, piemēram, 20 EUR, bet tās vērtība ir 30 EUR. Šajā gadījumā pircējs iztērē vien 20 EUR, bet var iepirkties par 30 EUR. 10 EUR it kā tiek uzdāvināti, tomēr 20 EUR tiek iztērēti no saviem personīgajiem līdzekļiem. Tie, kuri izmanto šādus piedāvājumus, nereti aizmirst, ka patiesībā iepērkas par savu, nevis dāvināto naudu, iztērējot krietni vairāk nekā būtu tērējuši parasti, turklāt par precēm, kuras citkārt nemaz nebūtu pirkuši. Līdzīgi notiek, kad tiek paņemts ātrais kredīts internetā – cilvēki tērē it kā svešu naudu, bet patiesībā tērē naudu, kas būs jāatmaksā no saviem līdzekļiem, turklāt ar uzviju. Tāpat noteikti izmantojiet priekšrocības, ko sniedz populārākie sociālie tīkli, piemēram, facebook.com, twitter.com, kā arī draugiem.lv. “Sekojiet” dažādiem, jums interesējošiem uzņēmumiem sociālajos tīklos, jo tieši tur nereti tiek izziņots par gaidāmajām atlaidēm, izpārdošanām, kā arī citiem izdevīgiem piedāvājumiem. Aizvien vairāk uzņēmumu īpašas atlaides vai izdevīgus piedāvājumus piedāvā tieši saviem “sekotājiem” sociālajos tīklos. Vēl viens veids, kā iespējams iegūt atlaižu kodus, ir pieteikties interesējošā uzņēmuma jaunumu saņemšanai savā e-pastā. Apmeklējiet arī tās interneta vietnes, kurās iespējams noskaidrot un salīdzināt dažādu produktu cenas, piemēram, salidzini.lv vai kurpirkt.lv, atrodot un izvēloties sev izdevīgāko piedāvājumu. Šīs interneta vietnes palīdz saprast, vai konkrētā produkta cena ir patiešām izdevīga vai tā ir tāda pati kā citviet. Ja esat ārvalstu interneta veikalu cienītāji, varat savai interneta pārlūkprogrammai uzinstalēt tādu paplašinājumu kā “Coupons at Checkout”, ar kura palīdzību ir iespējams automātiski atrast un iegūt dažādu pārdevēju atlaižu kodus, ko var izmantot kā interneta veikalos, tā arī fiziskajos veikalos. Tāpat mūsdienās ir pieejamas arī dažādas aplikācijas un programmas, kas piedāvā izsekot jums interesējošām precēm, proti, kad kaut kur parādās jūsu noskatītā prece, aplikācija vai programma jūs informē par to, nosūtot ziņu, piemēram, e-pastā, īsziņā vai kādā citā vietā. Šāda veida aplikācijas un programmas aiztaupa gan pircēju laiku, gan naudu, kas parasti tiek patērēti, meklējot konkrēto produktu pašu spēkiem.

Iepirkšanās konkrētās nedēļas dienās

Vairākums tirdzniecības vietu nedēļas piedāvājuma pārdošanu sāk otrdienās, kad piedāvājumam ir visaugstākās cenas. Kā zināms, nedēļas piedāvājumam uzreiz tiek piemērotas dažādas akcijas un atlaides, tomēr nedēļas gaitā tajā tiek ieviestas dažādas korekcijas. Jau nedēļas nogalē sākas nedēļas piedāvājuma izpārdošana, piemērojot tam dažnedažādas akcijas un atlaides. Līdz ar to izdevīgākās dienas, lai iepirktos, ir svētdiena un pirmdiena, kad produkcijai aktīvi tiek piemērotas dažādas akcijas un atlaides. Runājot par izdevīgāko iepirkšanās laiku, nevar nepieminēt, ka izdevīgi ir iepirkties arī īsi pirms veikala slēgšanas, kad dažādiem pārtikas produktiem, it īpaši gaļas, piena un miltu izstrādājumiem, ievērojami tiek samazināta cena, lai no tiem maksimālā ātrumā un daudzumā atbrīvotos. Runājot par atlaidēm un akcijām, jāuzsver, ka tad, kad jums nepieciešamajām precēm tiek piemērotas izdevīgas atlaides un akcijas, iepērciet tās vairumā. It īpaši šis ieteikums attiecas uz tām precēm, kurām ir ilgs derīguma termiņš, piemēram, zobu birstēm, ziepēm un citām precēm, kas ilgstoši nebojājas. Visupirms ikvienam ir ieteicams sastādīt sarakstu ar tām precēm, ko jūs regulāri pērkat un lietojat. Preču saraksta sastādīšana palīdz vieglāk orientēties akciju un atlaižu piedāvājumos, un iegādāties tieši to, kas jums visvairāk nepieciešams. Atcerieties vairumā pirkt tikai tās preces, kas ir patiešām vajadzīgas un noderīgas. Nepērciet preces tikai tādēļ, ka tās ir lētas, pretējā gadījumā jūs bezjēdzīgi iztērēsit naudu un iegādāsities kaudzi nevajadzīgu lietu. Ja jums ir paradums pārtērēt naudu nevajadzīgās lietās, jums var palīdzēt kredītlīnija, kas ļauj iztērēt tikai tik daudz naudas, cik sākotnēji noteikts.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.