6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Maigie cepumi “Kallas” . Manas bērnības garša

 

_gS8VdyKpI8

Sastāvdaļas:
– 250 grami milti
– 250 grami cukurs
– 250 grami piens
– 250 grami olas baltumi

Miltus un cukuru labi samaisīt, pievienot pienu un intensīvi samaisīt mīklu.

Visbeidzot pievienot olas baltumus un ar putojamu slotiņu labi saputot. Mīklai jābūt biezākai par pankūku mīklu un šķidrākai par plāceņu mīklu.

Cepeškrāsni uzsildīt līdz 180 – 200 grādiem. Plāti nedaudz iesmērēt ar eļļu, var izklāt ar cepampapīru.
Kallu mīklu ar karotīti liet uz pannas, veidot tādu kā aplīti. Gatavību var noteikt pēc aplīša maliņām – kad tās kļūst skaisti zeltainas, (svarīgi ir nepārcept) tas nozīmē, ka mūsu ziedu sagataves var ņemt ārā no cepeškrāsns un ātri taisīt kallas.
Uz plāts liekam ne vairāk par 5 – 6 apļiem, savādāk pēc cepšanas nebūs iespējams paspēt tos karstus salocīt, tādējādi iegūstot kallas formu.

Aplīši cepas ļoti ātri. Uzmanību, ziedi jātaisa ātri, pēc tam, kad tie atdzisuši, ziedi kļūst ļoti trausli.

Ziedus kārtojam uz trauka, var apliet nedaudz ar augļu sīrupu.

avots: VK.com

 

 

2 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais raksts3 dienu diēta -5 kg
Nākamais rakstsPārpilnības likums