9.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Pastāv 11 produkti, kuri ir kaitīgi mūsu figūrai

 

Product-Portfolio_Apr15_resized

 

1. Cukurs. Pirmais, kas jādara cilvēkam, kurš vēlas notievēt ir – atteikties no tējas un kafijas ar cukuru. Kā arī jāseko līdzi, lai uzturā lietotais nesastāvētu no cukura. 

2. Kartupeļi dos organismam labumu, bet tikai jaunie kartupeļi cepti vai vārīti. 
3. Produkti, kas satur miltus. No maizes pie zupas gan vajadzētu atteikties, arī no melnās maizes. Kā arī no pīrāgiem un jāpiedomā arī pie tortes, kādu izvēlēties.

4. Baltie, parastie rīsi satur sevī daudz vielu, kas kaitē uzturēt slaidu figūru un mēs to pat nenojaušam. Pilnībā atteikties no rīsiem nevajag, bet var lietot 1-2 porcijas nedēļā. Nākamreiz pirms ēdīsi rīsus atceries, ka vēlies iegūt slaidu augumu. 

5. Dažādas ātri pagatavojamās ”it kā” veselīgās putriņas, patiesībā nav nemaz tik veselīgas cilvēka ķermenim. Satur tikai ”tukšus” ogļhidrātus. Vai tas mums ir vajadzīgs?

6. Sulīgs gaļas un vistas buljons satur daudz holesterīna. 

7. Taukaina gaļa, speķis, desas, cīsiņi, karbonādes – tie ir produkti, kuri ne tikai traucē tievēt, bet arī bojā organismu. 

8. Šprotes, zivju konservi. Šie produkti sastāv no tīriem taukiem, kuri traucē tievēšanas procesā. 

9. Sviests – produkts, kas satur milzīgu daudzumu kaloriju un tauku. Tomēr, pilnībā atteikties no sviesta ārsti neiesaka: sviests sastāv no vitamīniem A, D , E , PP un B vitamīnu, taukskābju , ogļhidrātu , olbaltumvielu , kalcija , kālija , dzelzs , magnija, mangāna , vara , nātrijs , fosfors un cinka. Bez šīm uzturvielām mēs nesaņem veselīgu ādu, matus un nagus. Galvenais – lai izmantotu sviestu ir jāzina mērs cik daudz mēs drīkstam lietot.

10. Majonēze. Vislabāk būtu majonēzi gatavot mājās, paša rokām, tas ir daudz veselīgāk, nekā tas ko mēs varam iegādāties veikalos. 

11. Saulespuķu sēkliņas, čipsi, grauzdiņi, riekstiņi un cita ”ātrā pārtika”.

 

AVOTS
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.