3.2 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Sievietēm: TOP 6 aktuālas lietas un vietas šajā vasarā

 

foto-autore-Aiga-Redmane

Ikdienišķi sīkumi veido lielo “bildi”. Vasara ir atklājumu laiks un pēc dzīvesprieka nav jādodas nekur tālu. Latvijas labākā kāzu fotogrāfe un aizrautīga ceļotāja, Liene Pētersone, iesaka savus šīs vasaras atklājumus, kas arī tavu vasaru var padarīt košāku.

Prāta terapija

Izrauties no komforta zonas – atrast jaunu, prātu darbinošu hobiju. Pēdējā laika interesantākais no uzietajiem izglītojošajiem izklaides pasākumiem ir “Prāta spēles”. Prāta spēles tiek spēlētas katru pirmdienu, otrdienu, trešdienu un ceturtdienu restorānā “Čarlstons”. Tās ir piemērotas jebkuram, jo ir izklaidējoša rakstura erudīcijas spēles par tematiem, sākot ar kosmosa izpēti un beidzot ar “dzeltenās preses” ziņām. Lieliska iespēja “parakties” sava prāta dziļumos un atklāt, cik patiesībā daudz tu zini.

Atradums Latvijā

Jau jūnija vidū Latvijas meži sniedza pirmās, sārtās vitamīnu bumbiņas. Daba lutināja ar meža zemenēm un nu jau atrodamas arī pirmās mellenes. Brīvdienās dodieties uz mežu – svaigs gaiss, miers un gardas dabas veltes ir tikai neliela sajūtu kopuma daļa, kas sniegs iekšēju mieru, vajadzīgo vitamīnu devu un enerģiju visai darba nedēļai.

Vasaras našķis

Vasaras siltie vakari kā radīti dārza ballītei ar draugiem. Bez klasiskās dārza ballītes vēl labāka ir tikai tematiskā ballīte, kas būs izdevusies pat tad, ja būsiet piedomājušas pie neierastāka piknika galda noformējuma. Šīs vasaras stilīgākais atradums – ēdiens un dizaina elements vienlaikus, ir pašmāju e-picērijas “Pica Rīga” melnā pica. Krāsa, kas daudzus varētu mulsināt, patiesībā ir sēpijas jeb tinteszivs tinte, kas picas pamatnei piešķir kaislīgi melnu krāsu, aromātu un izteiksmīgu garšu. Oriģināla maltīte būs ne vien bauda garšas kārpiņām, bet arī iemesls kādam skaistam foto.

Veikals – atklājums

Tāpat kā kāzu fotogrāfijām, tā arī ikdienišķām lietām mums apkārt jābūt izjustām, emocionālām, mīlestību rosinošām. Tādas sajūtas rodas ikreiz, ienākot dizaina papīrlietu veikalā “Manilla”. Sākot ar papīru un tā izstrādājumiem, līdz īpašām piezīmju grāmatām un elegantām datora mapēm, neaizmirstot arī par izciliem dāvanu papīriem un rakstāmpiederumiem. Skaistas papīrlietas ir gaumīgs aksesuārs un papildinājums sievišķīgai videi.

Iedvesma kustēties

Kustība labākai veselībai un skaistām auguma aprisēm. Starp neskaitāmiem sporta veidiem un treniņu metodēm pēdējā laika atklājums ir Tabatas treniņš, kas ir augstas intensitātes intervālu treniņu tips ar konkrētu formātu: 20 sekundes ļoti augstas intensitātes uzdevums (piemēram, sprints), 10 sekundes atpūtas, ko atkārto 8 reizes 4 minūšu blokos. Atpūta starp blokiem ir 1 minūte.

Idejas autors ir japānis Dr. Izuami Tabata, Sporta un veselības zinātņu fakultātes profesors Ritsumeikan universitātē. Viņš kopā ar Japānas ātrslidošanas komandas galveno treneri vēlējās uzzināt vai uzlabotos slidotāju sniegumi, ja izmantotu ļoti īsus, bet augstas intensitātes uzdevumus, kam seko vēl īsākas atpūtas pauzes. In­ter­ne­tā iespējams at­rast arī spe­ci­ālu mū­zi­ku un ta­ba­tas se­kun­des mē­rī­tā­jus, kas pa­lī­dzēs or­ga­ni­zēt tre­ni­ņu.

Drēgniem vasaras vakariem

Dienās, kad vasara mūs ar saulīti nelutina, parka soliņu gribas nomainīt uz siltākām un mājīgākām telpām. Šobrīd kapučīno ir mans dzēriens no dažādiem kafijas veidiem, līdz ar to iecienītākās vietas Rīgā vērtēju ne vien pēc interjera, bet arī kapučīno garšas. “Miit Coffee” ir mans vērtīgākais atklājums ari izcilu servisu un profesionālām baristam. Arī vide ir moderna un tā kā mīlu ceļot, šī ir fantastiska kafijas pauzes vieta, kurā pasēdēt ar ārzemju ciemiņiem.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.