15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Kulinārijas viltības, ko nekad nebiju dzirdējusi iepriekš! Biju šokā par № 7

 

Mēs nesen ar manu draudzeni gatavojām salātus un viņa padalījās ar lielisku informāciju! Mēs visi zinām cik nogurdinoši ir visus dārzeņus novārīt, nomizot un vēl salātos sagriezt… Nu tad lūk, gudrā saimniece pateica priekšā: dārzeņu notīrītus var samalcināt sīkākos gabalos un vāra tos 15 minūtes vidējā siltumā nelielā ūdens daudzumā.

Kartupeļus un burkānus vajag vārīt atsevišķi un galvenais – apceptā stāvoklī. Kad iemetīsi dārzeņus sietiņā, tie turpinās gatavoties vēl neilgu brītiņu. Ļoti viegls veids, esmu sajūsmā! 

Kamēr mēs gatavojām draudzene pastāstīja vēl dažas virtuves viltībiņas, kuras izmanto visbiežāk gatavojot. Nevaru nepadalīties ar jums! 

кулинарные хитрости фото

NOTEIKTI SAGLABĀ ŠO, JO TAS VAR NODERĒT!

1.Ja no virtuves dažādām darbībām tev rokas ir nokrāsojušās, tad tās viegli vari attīrīt ar ābola mizu. 

2.Lai koka traukus atbrīvotu no ēdiena smaržas, patīri tos ar siltu degvīnu. 

кулинарные хитрости советы

3.Jūs metat ārā ķiploka viduci, bet izrādās, ka tā ir arī lieliska aromātiskā garšviela! Smalki sagrieziet un apcepiet eļļā, tie dos zupai, kartupeļiem vai gaļas ēdieniem pasakainu smaržu un padarīs ēdienu baudāmāku. 

4.Ja maltajai gaļai pievienosiet pāris olu baltumus, kuri ir viegli saputoti, tad gaļas maisījums būs vēl garšīgāks. Īpaši labs šis triks ir zivju kotletēm!

5.Labākā piedeva karbonādei un dārzeņiem – ir alus. Ļoti garšīgs rezultāts izdosies! Vajadzēs tikai miltus, olu, alu, sāli un eļļu.

кулинарные хитрости в домашних условиях

6.Ja maizi cepiet mājas apstākļos, tad obligāti pievienojiet nedaudz mannas mīklas: maize sanāks mīksta un veiksmīga. Garšīgi! 

7.Ja jogurtam pievienosiet nedaudz citrona sulas un sāli, sanāks garšīga jogurta mērcīte, ko pasniegt viesiem. Lieliski iet kopā ar dārzeņu salātiem un gaļu, kā arī var jogurta mērci pievienot augļu salātiem. Izmēģini! 

кулинарные хитрости в картинках

8.Jebkuri dārzeņu salāti iegūs lielisku garšu, ja pievienosi nedaudz vanilīnu. Kurš gan varēja iedomāties, ka vanilīns labi ies kopā ar dārzeņiem… vajag izmēģināt, ko saki?

9.Taisot vienkāršu plovu, pievieno nelielā daudzumā granātābola sēkliņas un tavs ēdiens iegūs pavisam jaunu garšu un smaržu.

10.Blenderī sasmalcini zemesriekstus ar ķiplokiem un klāt ieliec nedaudz sāls (pēc garšas). Šo vari likt klāt pie dārzeņiem un ne tikai…

полезные советы для кухни

11.Sitot olu baltumus nekad nevajag ar tām rīkoties skarbi: tā var biskvīts nesanākt! Nesit olu baltumus aukstus, bet arī nepārkarsē: tā mīkla var kļūt sausa un saplaisājusi. 

12Neaizmirstiet pīrāgiem un kūkām pievienot ābolu sīrupu ar āboliem, plūmēm, apelsīniem… Vēl aromātiskāku to padarīs nedaudz konjaka! Mmm.. skan taču labi!

хитрые советы для кухни

Dievinu kulinārijas padomus ar, kuru palīdzību virtuvē esmu vienkārši dieviete! Parādi šo savām draudzenēm un steidz nu, pati kaut ko no tikko iemācītā izmēģināt un padalies ar mums! 

AVOTS

 

1 KOMENTĀRS

  1. SIEVIETEI JABUT KA SIEVIETEI GALVENAIS MILET RUPETIES PAR SEVI GIMENI MILOSAI GADIGAI STRADIGAI KARTIGAI BET RETI KURA TADA IR DIEMZEL

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.