8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Mūzika vai mode: Latvijas jaunieši dod priekšroku otrajai

 

Piepildi_savus_sapnus_finals (2)

Noteikti konkursa “Piepildi savus sapņus!” uzvarētāji

 

 

Rīga, Latvija – 2016. gada 29. augustāPārsteidzoši lielu interesi par dalību Samsung iniciatīvas “Piepildi savus sapņus” otrajā posmā izrādījuši Latvijas jaunieši. Par pavasarī sniegto iespēju pierādīt sevi mūzikā, teju piecas reizes populārāka izrādījusies vēlme piepildīt savu sapni modes un apģērbu dizaina sfēra. Fināla atlases kārtā par labākajām izvēlētas divas jaunietes, kas rudenī gaidāmajā Rīgas Modes nedēļā piedzīvos savu profesionālo debiju.

 

Atlases kārta norisinājās divās kategorijās – modes un apģērba dizaina. Viena no konkursa mentorēm – Instagram modele Agnija Grigule – finālā vērtēja dalībnieču sniegumu viņām piemērotu tērpu komplektu prezentēšanā, ģērbšanās stilu, apģērbu kombinēšanas iemaņas un fotogēniskumu.

 

“Modē un modeļu vidū ir svarīga arī harizma, tāpēc rūpīgi vēroju, kā meitenes sevi pasniedz, kā runā ar cilvēkiem, kādi ir viņu turpmākie mērķi,” stāsta Agnija, kurai šajā jomā jau ir sešu gadu pieredze. Ja pēc pirmajiem uzdevumiem Agnijai bija favorītes, tad noslēgumā katra meitene jau izcēlās citu starpā, kas uzvarētājas noteikšanu sarežģīja vēl vairāk.

 

Lai gan laureāte sešpadsmitgadīgā Patrīcija Anna Vavilova jau desmit gadus ir profesionāla sporta deju dejotāja, viņa savu aicinājumu jūt modes pasaulē. “Līdz šim vairākos konkursos bieži esmu palikusi aiz strīpas, zaudējuma rūgtums man nav svešs, tāpēc arī, nākot uz šo atlasi, neloloju cerības par uzvaru. Šī iemesla dēļ prieks par izdošanos ir divtik liels,” prieku neslēpj jauniete. Kaut arī viņa līdz šim ar modi nav bijusi tieši saistīta, to tik un tā jūt kā savu stihiju. Uzvara konkursā Patrīcijai Annai ir pavērusi iespēju sekot savam sapnim – Rīgas Modes nedēļā kopā ar citām modelēm viņa kāps uz mēles.

 

Apģērba dizainēšanas kategorijā finālistu sniegumu vērtēja Latvijā radītā zīmola Ecattus dizaineres Evija Kalve un Inga Radeiko. Viņas meitenēm deva uzdevumu iejusties stilistes ādā – piemeklēt modelēm atbilstošu apģērbu komplektu, kā arī uzskicēt unikālu tērpu galaktikas tēmā.

 

“Jauniešu izpildījumā vērtējām sasaisti ar mūsu radīto zīmolu, praktiskumu un radošos risinājumus. Konkursantēm bez pieredzes dizainēšanā svarīgs kritērijs bija entuziasms,” stāsta Evija. Mentores no savas pieredzes atklāj, ka ideju realizēšanai dzīvē ļoti svarīga ir savstarpējā sinerģija. Ar uzvarētāju Elīnu Grīnbergu tērpu dizaineres to sajuta. Uzdevumu sarežģītību, īpaši ierobežotā laika dēļ, Inga sauc par īstu izaicinājumu. “Man būtu bail,” ar smaidu sejā viņa saka un piebilst, ka jo īpaši tāpēc novērtē jauniešu uzdrošināšanos piepildīt savus sapņus.

 

Topošā Latvijas Mākslas akadēmijas studente Elīna Grīnberga par uzvaru savā kategorijā neslēpj pārsteigumu. “Esmu ļoti kautrīga, tāpēc šis konkurss man bija sevis pārvarēšana. Arī spēcīgās konkurentes lika pasvīst,” priecīgi satraukta pēc rezultātu paziņošanas stāsta Elīna, kura savu nākotni ar modi nolēma saistīt jau pēc pamatskolas beigšanas. “Radošie konkursi ir veids, kā iet pretī saviem uzstādītajiem mērķiem” saka jauniete un neslēpj, ka, rakstot pieteikumu, viņai bija intuīcija par veiksmīgu iznākumu.

 

Video no fināla atlases kārtas: http://ejuz.lv/piepildisapnus

 

Samsung iniciatīvas “Piepildi savus sapņus!” mērķis ir palīdzēt īstenot jauniešu idejas, izglītojot, iemācot dažādas prasmes un pilnveidojot talantus. Gada sākumā, iniciatīvas pirmajā posmā, ar Samsung atbalstu piepildījās Pārslas Kokinas un Reiņa Berga sapņi – iedziedāt un filmēt videoklipa versiju Gacho dziesmai “Mūžam jauns”. “Piepildi savus sapņus!” norisinās visās trīs Baltijas valstīs.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.