1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Čokeris – jauna modes tendence vai sveiciens no 90-iem?

 

fullsizerender_6

Mūsdienās ir ļoti grūi izsekot visām modes tendencēm, katru mēnesi, pat katru nedēļu modes pasaules platformā ienāk kas jauns, un, protams, ka atļauties sev visu var tikai daži. Bet mēs uzskatam, ka šīs sezonas «must-have» ir čokers, un šādam aksesuāram ir jābūt katra sevi cienoša stila pārziņa īpašumā.

Šī aksesuāra īpašība ir tāda, ka tam ir jābūt pietiekoši ciešam, lai attaisnotu savu nosaukumu, jo choker no angļu valodas tulkojams kā ‘žņaudzējs”, “žņaugt”. Turklāt, šī kaklarota nav paredzēta mazohistiskai baudai, tās galvenā funkcija ir sievietes kakla izcelšana.

Dieviete.lv apciemoja pie Chokers Latvija modes dizaineriem, lai iepazītu šo jauno modes trendu un atbildētu uz visbiežāk uzdotajiem jautājumiem.

Čokera vēsture
Čokeru vēsture meklējama tālā pagātnē. Ziemeļamerikā tos valkāja daži indiešu cilšu pārstāvji, kuri ticēja tam, ka šīs rotas sargā no ļaunajiem gariem. Viduslaiku Eiropā čokeram bija jābūt uz sievietes kakla. Šis aksesuārs reizēm pazuda, reizēm atkal kļuva moderns gandrīz katrā desmitgadē līdz pat 20. gadsimtam. Bet tikai 1990 gadu beigās, čokeri kļuva tik populāri, ka tos valkāja pat pirmsskolas vecuma meitenes. Tagad atceraties, kas ir čokers? Jā, jā, tās pašas kaklarotas, pītas no elastīgas stieples. Melnas, purpura, dzeltenas, visbiežāk pārdotas kopā ar tādu pašu rokassprādzi.

Kā izvēlēties čokeri?
Mūsdienās ir liela čokeru izvēle, sākot no parastiem samta čokeriem, beidzot ar grezniem mežģīņu čokeriem. Taču, ja Tev ir savas idejas, kuras vēlies realizēt, mēs varam uztaisīt čokeri arī pēc pasūtījuma. Kā arī, cenas speciālam čokera pasūtījumam nemainās. Vari izvēlēties krāsu, platumu un materiālu. Kā arī, pievienot piekariņu vai Swarovski akmentiņu pēc savas izvēles.

fullsizerender_3

Ar ko valkāt čokeri?
Pirmkārt, jāsaprot, ar kuru apģērbu vēlies to valkāt.
Ja tā ir eleganta vakarkleita vai bikškostīms, tad piedāvājam izvēlēties kādu no mežģīņu čokeriem vai čokeri ar Swarovski kristāliņiem, vai ķēdītēm ar kulonu.
Čokerus var vilkt gan dodoties uz skolu, gan uz darījuma tikšanos, jo parasts samta čokers nav uzkrītošs, bet padara tavu izskatu stilīgu.
Ikdienas stila apģērbam iesakam valkāt modernus čokerus ar zamšādas šņorītēm, kā arī seksīgus čokerus ar zelta vai sudraba gredzenu.
Mēs iesakam nēsāt čokerus ar krekliem vai blūzēm ar dekoltē, lai tas būtu vairāk pamanāms.

fullsizerender fullsizerender-1

Mūsdienu čokeru iezīmes
Čokers vairs nav tikai melna samta lente vai tattoo-čokers no pītas auklas. Mūsdienās ir iespējams atrast dažādas čokeru variācijas no jebkuriem audumiem, ar piekariņiem, kristāliem, aukliņām, gredzeniem un citām lietām, jo čokerus valkā gandrīz ar jebkuru apģērbu.

fullsizerender_7

fullsizerender_5

Čokeri un slavenības
Par spožāko piemēru, kad kaklarotas sāka valkāt gandrīz visas galma un ievērojamas dāmas, var uzskatīt 19. gadsimtu – karalienes Viktorijas valdīšanas laiku Lielbritānijā un Īrijā.
Slavenā Gabriēla “Koko” Šanele, tāda paša nosaukuma modes nama dibinātāja, pēc pietiekami ilga pārtraukuma, atgrieza čokeriem zudušo popularitāti. Kopā ar slaveno mazo kleitu, kaklarotas, kas izgatavotas no dārgmetāliem, ādas vai samta, izgreznotas ar pērlītēm un akmentiņiem, kļuva par īstu hītu īstu modes dāmu vidū. Mazliet vēlāk, pērļu čokers kļuva par vienu no iecienītākajām princeses Diānas rotaslietām. Arī filmās nereti sastopamas “kaklasiksnas” – tās valkāja Natālija Portmane filmā “Leons”, Odrija Hepberna – “Brokastis pie Tifanija”, Andželīna Džolija – “Tūrists”, kā arī aktrises daudzās vēsturiskajās filmās.

Kā trenda iesācēji, slavenības atgrieza modē čokerus. Šobrīd arvien biežāk “sarkanā paklāja” pasākumos var redzēt zvaigznes, kuras čokerus kombinē gan ar greznām vakarkleitā, gan ikdienas tērpiem.
Kardašjanu ģimene bija vieni no pirmiem, kuri sāka valkāt čokerus, arī tagad uz gandrīz visām viņu bildēm var pamanīt šo aksesuāru.
Par čokeru faniem var saukt arī dziedātājas Britniju Spīrsu, Arianu Grandi, Selenu Gomezu, modeles Gigi un Bellu Hadidas, Keitu Mosu, aktrises Vanesu Hadžensu, Selmu Haijeku un citas.

Čokers ir ideāls veids, kā bez pūlēm padarīt ikdienas apģērbu stilīgāku.

Informāciju sagatavoja ChokersLatvia

instagram.com/chokerslatvia

facebook.com/chokerslatvia

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.