1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Helovīna nosaukums latviešu valodā varētu būt – Ķirbju grebelis

 

helovini

Modes un izklaides centra Rīga Plaza veiktajā aptaujā par māņticību noskaidrots, ka trīs populārākās māņticības ir – spoguļa saplēšana, pieklauvēšana pie koka un 13. datuma iekrišana piektdienā. 56% respondentu atzinuši, ka viņu mājās Helovīna svētku vakarā būs pieejami saldumi, ar ko pacienāt svētku svinētājus. 

 

Atbildot uz aptaujas jautājumu par to, kāds nosaukums varētu būt Helovīnam latviešu valodā, vairāk kā 32% respondentu norādīja atbildi – ķirbju grebelis, bet 26% atbildi – modernās ķekatas. Cilvēki nebūs gatavi riskēt ar savu darbu māņticības dēļ – 72% respondentu atzīst, ja viņu pirmā darba diena iekristu 13. datumā, piektdienā, viņi uz darbu ietu, un visticamāk šo sakritību pat nepamanītu, tikai 25% norāda, ka šo sakritību pamanītu un pie tā piedomātu. Gadījumā, ja cilvēkiem būtu jāizvēlas baisākais Helovīna tērps, 67% norāda, ka tas būtu miroņa tēls, bet, izvēloties savam stilam atbilstošāko tērpu, 38% norāda, ka tas būtu seksīgās fejas tērps, 28% respondentu izvēlētos hipsterīga vampīra tērpu, bet 18% Helovīna svinībām izvēlētos tradicionālas lietas – uzvalku un vakarkleitu.

 

Helovīna svētku svinēšanas ietvaros, 31.oktobrī, modes un izklaides centrā Rīga Plaza, notiks vērienīgas telpu orientēšanās sacensības. No pulksten 19:00 starts tiks dots tautas distancei jeb Helovīnu skrējienam, savukārt profesionāļiem tiks dota vēl nebijusi iespēja – orientēties tirdzniecības centrā pēc tā slēgšanas. Sacensības organizē Latvijas Orientēšanās federācija un O!Latvija sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu un modes un izklaides centru Rīga Plaza. Pasākumā aicināti piedalīties visi interesenti, kuri vēlas neparastā vidē un azartiskā gaisotnē pavadīt laiku kopā ar ģimeni un draugiem. Sacensībām iespējams reģistrēties mājas lapā – telpuorientesanas.lv.

 

Modes un izklaides centrs Rīga Plaza, lai noskaidrot Latvijas iedzīvotāju attieksmi pret māņticību, veica elektronisku aptauju, izvaicājot 269 respondentus no visas Latvijas. 

 

Par modes un izklaides centru Rīga Plaza

Rīga Plaza (www.rigaplaza.lv) ir viens no lielākajiem tirdzniecības centriem Latvijā, kas apmeklētājiem atvērts kopš 2009. gada 31. marta. Tirdzniecības centrs ar 50 000 m2 lielu tirdzniecības un izklaides vietu platību atrodas pie Salu tilta, Mūkusalas ielā 71. Tirdzniecības centrā ir pārstāvēti Eiropā populārākie modes, aksesuāru un skaistumkopšanas zīmoli, tādi kā Peek&Cloppenburg, H&M, Zara, Reserved, Mango, Mohito, Stradivarius, Monton, Sinsay, Douglas Select, Rituals  u.c. Izklaides iespējas piedāvā kinoteātru tīkls Multikino un izklaides centrs visai ģimenei Fantasy Park. Modes un izklaides centru pārvalda uzņēmums SIA CBRE, kas ir pasaulē lielākais komercīpašumu pakalpojumu sniedzējs un investīciju uzņēmums (pēc 2015. gada ienākumu rādītājiem). Uzņēmumā nodarbināti vairāk nekā 70 000 (neskaitot pārstāvniecības) darbinieku, un tam ir 400 biroji visā pasaulē, kas sniedz pakalpojumus nekustamā īpašuma īpašniekiem, investoriem un nomniekiem.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.