5.5 C
Rīga
otrdien, 16 aprīlis, 2024

5 IETEIKUMI, KĀ RADOŠI IEKĀRTOT LODŽIJU

 

publicitates_foto_2

Tuvojoties ziemai, lodžija noteikti ir vieta, kur var novietot ne tikai kartupeļu maisus, bet arī dažādas vasaras mantas, kā velosipēdu, skrituļslidas un daudz ko citu. Daudzi pat mēdz uzskatīt, ka lodžijām nav īsti pielietojuma, kā vien sezonālo mantu glabāšanai, taču tā noteikti nav. Tirdzniecības centrs “Dole” veicis aptauju, lai noskaidrotu, kādam nolūkam lodžijas izmanto Latvijas iedzīvotāji. Kā arī sagatavojis piecas mūsdienīgas idejas, kā oriģināli izmantot lodžiju kā sava mājokļa priekšrocību.

 

Visvairāk aptaujāto Latvijas iedzīvotāju – 24% – lodžiju izmanto kā telpu veļas žāvēšanai. Pēc tā 13% izmanto kā vietu, kur audzēt visdažādākos augus un veidot savu mājas dārzu. 12% iedzīvotāju to izmanto, kā lielisku atpūtas vietu, kur atgūt spēkus pēc garas darba dienas, vai arī mierīgi baudīt tasi kafijas brīvdienu rītā. Liela daļa iekārto tur papildus dzīvojamo telpu, kā arī, protams, glabā visdažādākās mantas, kuras dzīvoklī īsti nav nepieciešamas un aizņem papildus vietu. Retāk cilvēki izmanto iespēju iekārtot bērnistabu bērniem un izveidot savu mājas sporta zāli. 

 

“Ja, dzīvojot dzīvoklī, sapņo par vietu, kur no rītiem nesteidzoties malkot tēju, lasīt labu grāmatu, spēlēties ar bērniem, tad lodžija tam ir ļoti piemērota, it īpaši, ja tiek iekārtota ar nepieciešamajām mēbelēm. Tirdzniecības centra “Dole” trešajā stāvā,2000 m2 plašajā “Mēbeļu Centrs Dolē”ir iespēja iegādāties visdažādākā izmēra mēbeles, kas piemērotas arī vismazākajām lodžijām, tādējādi ikviens to var iekārtot pēc sirds patikas. Tiem, kam interesē radoši izpausties ar mājokļa iekārtošanu, esam sagatavojuši piecas idejas, kā efektīvi izmantot dzīvokļa lodžiju un iekārtot to par funkcionālu telpu atbilstoši vajadzībai. Savukārt tiem, kuri lodžijas izmanto tikai gada siltajā laikā, varbūt ir vērts aizdomāties par tās nosiltināšanu, lai ne tikai vasarā, bet arī ziemā tās varētu izmantot daudz efektīvāk kā līdz šim,” stāsta tirdzniecības centra “Dole” menedžere Liene Karpova.

 

5 IETEIKUMI, KĀ RADOŠI IEKĀRTOT LODŽIJU

1)    Atpūtas vieta

Neskatoties uz lodžijas lielumu, tā ir lieliska vieta, kuru, iekārtojot ar papildus mēbelēm, var pārvērst par lielisku atpūtas vietu. Novietojot tur nelielu galdu un krēslus, brīvdienu rītos varēs nesteidzīgi baudīt kafiju un baudīt lielisko panorāmu pa logu. Ja vieta atļauj, tad tur var nolikt šūpuļkrēslu, vai iekārt šūpuļtīklu, lai varētu mierīgi relaksēties pēc garas darba dienas.

2)    Rotaļu istaba bērniem

Tiem, kuriem ģimenē aug mazi bērni, saprot, ka viņiem vajag savu telpu, kur rotaļāties. Lodžiju var nokrāsot mierīgās krāsas, izvietot tur mīksto paklājiņu, lai bērnam būtu patīkami atrasties. Arī lielākajai daļai rotaļlietu būtu sava vieta, tādējādi tām netiks aizņemta tik liela daļa pārējā dzīvoklī.Jāņem tikai vērā, ka lodžijā jāievēro papildus drošība, lai bērni paši nevarētu atvērt logus.

3)    Mājas sporta zāle

Lai nepavadītu ilgstošu laiku ceļā uz sporta zāli un no tās, ikviens var izveidot savu sporta zāli mājās. Lodžijā var izvietot trenažieri, dažāda veida hanteles, svarcelšanas soliņu vai, piemēram, vingrošanas paklājiņu – viss atkarīgs ar kādu sporta veidu labāk patīk nodarboties.

4)    Papildus dzīvojamā telpa

Ja dzīvoklis nav īpaši liels, tad lodžijā var iekārtot vēl vienu dzīvojamo telpu. Kāpēc gan ļaut lodžijai kalpot par mantu glabātuvi, ja to var izmantot daudz efektīvāk. Mīkstie sēžamie pufi, galds, lampas, neliels plaukts pie sienas, kur salikt vajadzīgās lietas. Viss nepieciešamais eleganti iekārtotā mazā dzīvojamā telpā.

5)    Savs mājas dārzs

Lodžija ir lieliska vieta, kur ierīkot ne tikai kādu atpūtas stūrīti sev vai bērniem, bet arī izveidot nelielu dārzu ar istabas augiem. Lielai daļai daiļā dzimuma pārstāvju patīk kopt un rūpēties par augiem, bet dzīvoklī īpaši daudz vietas nav, lai tos turētu. Tāpēc lodžijā noteikti varēs izpausties pēc sirds patikas un izveidot pat daiļdārzu – vasarā ar krāšņām petūnijām, pelargonijām un lobēlijām, savukārt ziemā acis priecētu dažādas orhidejas un ziemcietes.

 

Aptauja veikta t/c „Dole” sociālo mediju vietnēs, un kopumā uz to atbildējuši 1552 interneta lietotāji, no kuriem lielāko daļu jeb 1169 atbilžu ir sniegušas sievietes.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.