14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

7 nepieklājīgas lietas, ko neapzināti dari svētku viesībās

 

glazes

Ir viegli sev atzīt, ka esi ideāls ballītes viesis – vienmēr ierodies ar smaidu, uzmani savu alkohola patēriņu un turies pa gabalu no āmuļiem. Kad uztraukums ņem virsroku pār tavām runas spējām un darbībām, var gadīties visādi –  nejauši iekļūstot visneērtākajās situācijās. 

Ierašanās bez dāvanas ballītes rīkotājam 

Pat, ja saimnieks ir piebildis, ka dāvana nav nepieciešama, neierodies ar tukšām rokām. Pat neliela dāvana parādīs pateicību par ielūgumu uz viesībām. 

Diskusija par vienu tēmu 

Labāk ir diskutēt par dažādām un drošām tēmām, piemēram, sportu, filmām un jaunajiem pilsētas restorāniem. 

Sūdzēšanās par savām problēmām

Viens no viesību noteikumiem ir laba laika pavadīšana un atslābšana no ikdienas, tāpēc runas par to, cik maz laika tev ir, būs apgrūtinoša gan tev, gan taviem sarunu biedriem. 

Vakars pie uzkoda galda

Apēd kādu uzkodu, pirms braukšanas uz viesībām, jo tu taču nevēlies, lai viesi tevi atcerētos kā personu, kas pielipusi pie bufetes. 

Aizrādīšana par ēdienkarti 

Tu taču zini, cik grūti ir izpatikt dažādām gaumēm, tāpēc cieni viesību organizētāju un ēdienkartes sastādītāju, nejautājot pēc cita siera vai citas garšas riekstiem. Protams, ja vien tev nav alerģiskas pretreakcijas.

Mājas aplūkošana

Katram ir sava privātā telpa, tāpēc pat neuzdrošinies bez uzaicinājuma ložņāt pa mājas virtuvi vai pagrabstāvu. 

Nepieklājīgs apģērbs 

Tas, ka viesības notiek, piemēram, kolēģa mājās, nevis darba vietā, nenozīmē, ka uz svētkiem vari ierasties saburzītā T-kreklā bez piedurknēm vai mini svārkos, kas knapi stiepjas līdz ceļgaliem. 

 

 

tn

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.