8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Ievērojiet lidostas drošības etiķeti

 

terminalis

Agrāk starpkontinentālā lidojuma gadījumā cilvēki vairāk uztraucās par lidojumu kā tādu un par to, vai visas nepieciešamās lietas ir paņemtas līdzi. Šodien savukārt cilvēki vairāk uztraucas par to, vai nekļūs par nejauši izvēlētu personu, kurai tiks sīki pārbaudīta bagāža, vai arī par to, kā ātri izskriet cauri lidostai, lai nenokavētu savu reisu. Ir skumji, bet fakts, ka veiksmīga tikšana cauri lidostas apsardzei ir daudz smagāks pārbaudījums, nekā pats lidojums.

Kā tikt cauri lidostai ātri un bez grūtībām? Vai ir iespējams nonākt plānotajā galamērķi ātri un ar visām ceļa somām? Lūk, daži padomi, kas šo sapni padarīs par realitāti.

Padoms somu kravāšanā

Veiksmīga tikšana cauri lidostai sākas ar ceļa somu kravāšanu. Pirms Jūs salokāt savu pirmo drēbju gabalu, apmeklējiet lidsabiedrības mājas labu un iepazīstieties ar ierobežojumiem un ievērojiet tos. Ja tajos ir teikts, ka nedrīkst pārvadāt šķidrumus, tad necentieties paņemt līdzi kādu sejas krēmu, jo tas nav “ļoti” šķidrs. Kā arī pārliecinieties, ka visas somas atbilst noteiktajiem svara un lieluma kritērijiem. Neaizmirstiet visu pārbaudīt vienu vai divas dienas pirms izlidošanas, ja nu kaut kas ir mainījies.

Nākamās rūpes būs saistītas ar visu Jūsu somu ierašanos galamērķī. Pastiprināta drošība un regulārākas bagāžas pārbaudes nozīme to, ka būs vairāk kļūdu – nozaudēta bagāža vai, ja Jūs esat veiksminieks, bagāžas nepareiza novietošana. Aizvien vairāk ceļotāju ziņo par viņiem nepiederošu mantu atrašanu savā bagāžā. Par laimi ir dažas lietas, ko Jūs varat darīt, lai visas Jūsu mantas ierastos īstajā galamērķī:

• Pārvadājiet pēc iespējas mazāk. Labāk visu Jums nepieciešamo salieciet plastmasas somā, tas skaidri apliecina, ka Jūs neesat bīstams.

• Izmantojiet vakuuma maisus, kurā salikt mazākos bagāžas priekšmetus, izmantojiet marķieri, lai uz savas bagāžas uzrakstītu galamērķi, kā arī Jūsu vārdu un uzvārdu. Tas palīdzēs bagāžas meklētājiem kļūdu gadījumā.

Katrā ceļojuma somā ielieciet Jūsu maršruta aprakstu, papildiniet to ar vārdiem, datumiem un telefona numuriem no vietām, kur apmetīsieties.

Iezīmējiet katras somas ārpusi ar kaut ko, kas apliecinātu, ka tā ir kādas grupas daļa. Ir redzētas grupas, kas izmanto sarkanus bumbuļus (tos var viegli iegādāties rokdarbu veikalos). Iedomājāties, ka somu nesējs redz, ka piecas somas ar dzelteniem bumbuļiem dodas uz Romu, un viņam rokās ir tāda pati soma ar bumbuli, viņš droši vien to neliks lidmašīnā, kas dodas uz Katmandu.

Nu Jūs esat izdarījis visu iespējamo, lai nodrošinātu Jūsu somu nonākšanu īstajā vietā.

Rokas bagāža

Tagad apskatīsimies, ko Jūs varētu darīt ar rokas bagāžu. Iepriekš tika minēts, ka jāņem līdzi pēc iespējas mazāk. Bet, ja Jūs tiešām uztraucaties par bagāžas nozaudēšanu, tad iesakām rokas bagāžā ielikt maiņas apģērbu ( neaizmirstiet arī zeķes un apakšveļu) un citas nepieciešamākās lietas. Agrāk tas saistījās ar līdzi ņemamu maza iepakojuma šampūnu, zobu pastu un dušas želeju iegādi. Diemžēl tie laiki ir garām. Bet ir arī laba ziņa. Neskatoties uz striktajiem rokas bagāžas ierobežojumiem, pastāv dažas iespējas.

1. Viena lieta, bez kuras nav iedomājams četrpadsmit stundu garš lidojums, ir zobu pasta. Dentakit.com lapā ir iespējams iegādāties zobu birstes, kurām virsū jau ir zobu pasta, katra tāda zobu birste maksā 50 centus. Pēc lietošanās tās var izmest atkritumu spainī. Arī pūderveida zobu pasta ir labs risinājums. Toothfresh.com piedāvā šādu produktu, kā arī skaidro šādas metodes priekšrocības. Jūs varētu sākt to lietot ikdienā.

2. Vai zinājāt, ka var iegādāties šampūnu, kurš nav šķidrs? Tagad Jūs esat par to informēts. Dž. R. Ligets organiskā šampūna gabalus pārdot jau kopš 1985.gada. Šis šampūns ļoti labi der ne tikai matiem, ar to var mazgāt arī ķermeni un pat drēbes. Un piedevām, tas ir dabai draudzīgs.

3. Ja Jūs ceļojat kopā ar bērniem, vēl viena svarīga lieta ir pretapdeguma krēms. Iegādājieties pretapdeguma salvetes, piemēram, SunBlankie Towelette, lai ne Jūs, ne Jūsu mazulis nesāktu brīvdienu priekus ar apdegušu ādu. Šīm salvetēm SPF ir 45+, tas nodrošinās Jums maksimālu aizsardzību, kas nepieciešama, atpūšoties Vidusjūras pludmalēs.

4. Ja Jums ir medikamenti, kurus jāliek rokas bagāžā, tad pārliecinieties, ka uz katra no tiem ir Jūsu vārds. Šķidrie medikamenti parasti ir atļauti līdz aptuveni 120 gramiem.

Tātad, Jūsu mantas tiks cauri. Bet kā būs ar Jums? Vai Jums ir plāns, kā tikt cauri lidostai ātri un bez uztraukumiem?

Lidostas drošības etiķete

Visvienkāršākais veids, kā ātri un bez grūtībām tikt cauri lidostai, ir spēlēt pēc noteikumiem. Nekļūstiet dusmīgs. Ja Jūs tiekat aizvainots, uzrakstiet sūdzību vēstuli, kad atgriežaties mājās. Bet laikā, kad cilvēks uniformā liek Jums kaut ko darīt, tad dariet to. Lūk, daži padomi, kā būt drošam, ka Jūs nekļūsiet par pārmeklēšanas upuri.

1. Ierodieties agri. Jums liek ierasties trīs stundas pirms izlidošanas, tad dariet tā.

2. Savu biļeti, identifikācijas karti un pasi turiet viegli pieejamā vietā. Varat izmantot kādu somiņu vai ID karti uzkārt kaklā. Neaizmirstiet šīs lietas regulāri uzmanīt.

3. Izvēlieties ērtus apavus, kurus ir viegli uzvilkt un novilkt. Jums vismaz vienu reizi lidostā liks tos novilkt, tāpēc varat vilkt iešļūcenes vai sandales. Arī lidmašīnā būs ērtāk šādos apavos.

4. Nepārspīlējiet ar pārāk daudz aksesuāriem – auskariem, pulksteņiem, jostām un sīknaudu kabatā. Ja nevarat bez tiem iztikt, tad ielieciet uz laiku rokas bagāžā. Tā būs vieglāk ne tikai Jums.

5. Un nu pats svarīgākais ieteikums, kā var veiksmīgi tikt cauri lidostai, ir vienkāršs un kārtīgs apģērbs. Nevelciet T-kreklus ar divdomīgiem saukļiem vai jebko, ko citi varētu uztvert kā baisu vai dīvainu. Mūsdienās nav grūti kļūt par pārmeklēšanas upuri.

Šie padomi var šķist garlaicīgi un pārāk sīkumaini laikā, kad Jūs interesē tikai nokļūšana galamērķī. Bet Jūs nevarat nepiekrist, ka pat neliels ķīviņš ir spējīgs sabojāt brīvdienu sākumu. Tāpēc, ja sekosiet šiem padomiem, vienīgais par ko Jums būs jāsatraucas, ir izvēle starp došanos ekskursijā vai mierīgu zvilnēšanu pie baseina.

 

tn

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.