14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Latviešu UGG, 50 dažādas zaptes un citas lieliskas idejas unikālām Ziemassvētku dāvanām no pašmāju ražotajiem

 

aija_brikmane_1 viesturs_polis_1 smuklietas_2 zelta_zaptes_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ziemassvētku gaidīšanas laiks mums visiem saistās ne tikai ar mieru domās un ikdienas darbos, bet arī ar vēlmi pārsteigt un iepriecināt savus tuvākos ar jaukām un īpašām Ziemassvētku dāvanām. Visiem tiem, kuri vēlas izbēgt nerimstošo pirmssvētku iepirkšanās drudzi lielveikalu gaiteņos, jau par tradīciju ir kļuvis Rīgas sirdī – Doma laukumā esošais Ziemassvētku tirdziņš, kurā arī šogad iespējams iegādāties unikālas, Latvijā ražotas dāvanas, ar kurām iepriecināt gan savus tuviniekus, gan palutināt sevi.

Kā ikkatru gadu, arī šogad tirdziņā ir gana daudzi tirgotāji, kuriem tieši Ziemassvētku laiks un Doma laukuma tirdziņš ir iespēja dalīties ar savu talantu un aizraušanos. Visi kā viens apgalvo, ka tas nav bizness, bet sirdslieta un hobijs.

Smuklietas.lv radītāji un saimnieki ar aizrautību ikvienam interesentam parādīs un izstāstīs kā radīta un izveidota no Latvijā augušiem kokiem un citiem vietējiem materiāliem gan atzinību guvušā koka puzle bērniem “Alfrēds Stiprinieks” gan lielākiem spēļu cienītājiem prāta un roku vingrināšanas spēle “Litriņš”, tāpat saimnieks piedāvā citus produktus, kuri darināti no vietējiem materiāliem. Īpašs šīs sezonas jaunums ir unikāls nākamā gada plānotājs vīriešiem “Letiņš”, kurš ir izdots tikai 200 eksemplāros, tas noderēs un liks justies īpašam gan praktiskam vīrietim, gan estētam.

Savukārt Aija Brikmane, kā pati saka, dāvā “siltumu”, tas jūtams ne tikai viņas adītajos cimdos, bet arī aizrautībā stāstot par to tapšanu. Šie cimdi ir tik silti, ka rokas sildīs pat visbargākajā ziemā, jo tos pilda trušādas vilna un adīšanas tehnika aizgūta no vecmāmiņas. Šos unikālos cimdus, kā arī īpašo vilnu rokdarbu meistariem iespējams iegādāties tikai reizi gadā šajā tirdziņā. Katrs cimdu pāris ir unikāls, krāsots ar dabīgām krāsvielām.

Kad rokas siltas un pirmās dāvanas iegādātas, laiks pamieloties ar kādu gardumu no “Zelta Zaptes” stenda, kurā pieejami pat 50 dažādi ievārījumu veidi, gan dažādu Latvijas ogu kokteiļi, gan eksotiski maisījumi, piemēram, rabarberu – kivi zapte. Ir pieejami arī īpaši Ziemassvētku maisījumi, tik liela garšu daudzveidība ir pieejama tikai šajā tirdziņā, kurā pašas saimnieces izmeklēs īsto gardumu katrai gaumei.

Latvieši ir amatnieku tauta un apliecinājums tam ir Viesturs Polis, ādas izstrādājumu meistars ar 45 gadu pieredzi jau trešajā paaudzē, kurš piedāvā pašmāju UGG tipa aitādas zābakus, gan kā čības mājām, gan kupenu brišanai. Viesturs tāpat kā citi tirdziņa kolēģi plašākai publikai savu talantu un pilnu produkcijas klāstu, darinātu no paša audzētām aitām, piedāvā tikai reizi gadā Doma laukuma tirdziņā.

Šie ir tikai daži no tirgotājiem, entuziastiem, kurus iespējams sastapt Doma laukuma tirdziņā.

Bezmaksas kultūras programmai un tirdziņa jaunumiem var sekot līdzi mājas lapā www.vzt.lv.

 

Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa kultūras programmu finansiāli atbalsta Rīgas dome.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.