8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Samsung radījis pasaulē pirmo TV, kas ataino pilnu krāsu spektru

 

Lasvegasā notiekošajā pasaulē lielākajā tehnoloģiju izstādē CES 2017 Samsung prezentējis jaunu QLED TV sēriju – Q9, Q8 un Q7 modeļus. QLED TV ir pasaulē pirmie televizori, kas, pateicoties uzlabotajai kvantu punktu tehnoloģijai, spēj attēlot simtprocentīgu krāsu gammu.

 

„Latvijā un pasaulē klientiem ir ļoti svarīga attēla kvalitāte, jo īpaši tāpēc, ka arvien biežāk tiek izvēlēti televizori ar lielāku ekrānu,” saka Sergejs Kostjučenko, Samsung Electronics Baltics mājsaimniecības elektroiekārtu biznesa direktors.Ar 2017. gada QLED TV sēriju mēs piedāvāsim līdz šim visreālāko attēlu, kas pārsteigs pat visprasīgākos skatītājus. Vienlaikus tas ir arī jauns solis TV vērtības pārdefinēšanai.”

 

Jaunā produktu līnija piedāvā ievērojami uzlabotu krāsu sniegumu, precīzi attēlojot DCI-P3 krāsu telpu. Pirmo reizi pasaulē Samsung QLED TV spēj atainot simtprocentīgu krāsu daudzumu jebkādā spilgtumā. Piemēram, atkarībā no gaismas spilgtuma koka lapa var tikt uztverta vairākās krāsās – no dzeltenīgi zaļas līdz tirkīzam. Šajos televizoros tiek izmantots jauns metāla kvantu punktu materiāls, kas, salīdzinot ar citiem TV, skatītajiem paver jaunu krāsu spektru.

 

Televizors kā dizaina elements

Arvien biežāk televizora izskats tiek pielāgots interjeram, tāpēc īpaši padomāts par jaunās sērijas televizoru dizainu. QLED TV veikti uzlabojumi ne tikai vizuālajā veidolā, bet arī lietojamībā – iebūvēts caurspīdīgais ‘neredzamā savienojuma’ kabelis, ar kuru televizoram var pievienot papildierīces – mājas kinozāles, skaļruņus, spēļu konsoles un citas

 

Papildu tam jaunie TV ir ērti un maksimāli tuvu piestiprināmi pie sienas. Samsung arī piedāvā divus statīvus, kas veidoti tā, lai televizors telpā pats par sevi izskatītos kā dizaina elements. ‘Studio Stand’ statīvs TV pielīdzinās molbertam ar gleznu, savukārt spīdīgais ‘Gravity Stand’ televizoru pārveidos par mūsdienīgu skulptūru.

 

Gudrais kļūst vēl gudrāks

2017. gadā Samsung koncentrējas arī uz Smart TV piedāvājuma attīstību, nodrošinot iespēju vienkārši un ērti patērēt izklaides saturu, turklāt jebkurā laikā un vietā. Piemēram, ar Samsung Smart Remote pulti iespējams pārvaldīt teju visas televizoram pievienotās ierīces.

 

Turpmāk uzlabotajā ‘Smart View’ lietotnē viedtālruņos pieejams arī ‘Smart Hub’, kas sākumekrānā vienuviet ļaus redzēt visu pieejamo saturu. Tādējādi caur mobilo telefonu televizorā var ieslēgt savu iecienītāko pārraižu tiešraides un video, kā arī saņemt paziņojumus par mīļākās filmas sākumu.

Samsung ir radījis arī divus jaunus Smart TV pakalpojumus. ‘Sports’ piedāvā kopsavilkumus par mīļāko sporta komandu nesenajām un gaidāmajām spēlēm un rezultātiem. Tā vietā, lai spēli meklētu starp desmitiem kanālu, visa informācija tiek apkopota vienkopus.

 

Savukārt pakalpojums ‘Mūzika’ ļauj atpazīt dziesmas, kas tiek spēlētas TV pārraižu tiešraidē vai televīzijas programmās. Tā arī sniedz ieteikumus lietotāja mūzikas gaumei atbilstošu dziesmu atskaņošanai. Šis pakalpojums šobrīd piedāvā saturu no astoņām mūzikas straumēšanas vietnēm – Spotify, iHeartRadio, Napster, Deezer, Sirius XM, Vevo, Melon un Bugs.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.