-0.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Kaspars Zlidnis atklāj īsto motivāciju pievērsties sportam

 

 

 

Janvāris ir jaunas labākas dzīves plānošanas laiks. Gribam būt skaistāki, veselīgāki, sportiskāki. Taču, kur meklēt motivāciju reāli sākt sportot? Portāls dieviete.lv  padomu prasīja mūziķim un Latvijas ielu vingrotāju kustības aizsācējam Kasparam Zlidnim.

“Motivācija ir ļoti svarīga, tikai es iesaku meklēt to sevī, nevis ārpus. Svarīgi ir saprast, kāpēc man ir svarīgi kustēties- zaudēt liekos kilogramus, izskatīties labāk, būt veselīgākam, iemācīties kaut ko jaunu vai vienkārši labi pavadīt laiku. Ārēja motivācija, kas saistīta ar drauga aicinājumu pievienoties, uzķeršanās uz sporta zāles akcijas piedāvājumu vai jauna gada apņemšanās, parasti ātri pāriet. Lai sāktu, vajag nospraust reāli sasniedzamu mērķi un soli pa solim ilgtermiņā virzīties uz priekšu,” norāda Kaspars Zlidnis.

 

Un lūk – Zlidņa ieteikumi, kā no domām pāriet pie darbiem:

  1. Saprast, kāpēc man tas ir svarīgi, jo ar to vien nepietiek, ka visapkārt runā, ka sportot ir labi! Sporta zāles vienmēr gribēs nogrābt vēl vienu klientu!
  2. Nospraust reāli sasniedzamu mērķi – zaudēt liekos kilogramus, iemācīties kaut ko jaunu vai lietderīgi aizpildīt brīvo laiku.
  3. Konsultēties ar sev simpatizējošu treneri, kurš palīdzēs sastādīt treniņu programmu jeb plānu, ar ko sākt un kā pareizi kustēties.
  4. Atrast labu kompāniju, jo, protams, ka draugi var viens otru pavilkt līdzi, kad uznācis slinkums.
  5. Izvēlēties sporta zāli sev izdevīgā vietā – tuvu mājām vai darbam un lai ir pa ceļam.

Ar Kasparu par iespēju privātiem treniņiem var konsultēties sociālajā tiklā facebook.com 

Autors: Emrys

Foto: no Kaspars Zlidnis privātā arhīva

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.