1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Sešas pazīmes, kas liecina par attiecību beigu sākumu (pat, ja tā nešķiet)

 

Vai kādreiz pēc šķiršanās esi iedomājies par to, ka tavi draugi to paredzēja jau sen? Ir skaidrs, ka, esot attiecībās, problēmas un savstarpējās atšķirības pamanīt ir grūti. Savukārt no malas raugoties, viss top skaidrs daudz ātrāk. Portāls Business Insider ir apkopojis septiņus uz pētījumiem balstītus faktus, kas norāda uz to, ka ilgtermiņā attiecības varētu neizdoties. Protams, katrs gadījums ir jāizvērtē individuāli un visus punktus nevar attiecināt uz visiem cilvēkiem, tāpēc šis raksts ir jāuztver tikai kā viela pārdomām.

TU KATRU DIENU PARTNERI REDZI ‘NEGATĪVĀ GAISMĀ’

Vairāki zinātniskie pētījumi ir atklājuši, ka tie pāri, kas ikdienā cenšas viens otru uzlūkot pēc iespējas pozitīvākā veidā, ilgāk paliek kopā un ir laimīgāki. It nemaz nav slikti katru dienu partnerim atgādināt to, ka viņš skaists, labs, izpalīdzīgs… Protams, tas ir labi tad, ja teiktais ir no sirds un dabisks. Ja sevi ir jāpiespiež pateikt otram kaut ko labu, visticamāk tā nav laba zīme.

TU UZ PARTNERI RAUGIES ‘NO AUGŠAS’

Ja uzskati, ka tavs partneris nav tik talantīgs, attapīgs vai veiksmīgs kā tu, ir skaidrs, ka ilgtermiņā viens vai otrs attiecībās būs nelaimīgs. Otra nicināšanai un pazemošanai veiksmīgās attiecībās nav vietas. Piemēram: „Ak, tu esi noguris? Tas jau nekas, ka es visu dienu rūpējos par bērniem, suni; tīru māju, gatavoju ēst… Mazākais, ko šobrīd vēlos ir vēl viens bērns, ko auklēt. Tāpēc, lūdzu, savācies un centies būs saprotošāks.” Pazīstams teksts? Ja vēlies saglabāt veiksmīgas attiecības, izmet to no sava prāta un esi partnera atbalsts.

TU DOMĀ, KA VARI ATRAST LABĀKU

Ja tev šķiet, ka tu būtu laimīgāka, ja būtu attiecībās ar kādu savu draugu vai simpātisko svešinieku, tad… esošās attiecības var strauji nogrimt okeāna dzīlēs. Vienā pētījumā cilvēki, kas jau kādu laiku ir attiecībās, atbildēja uz jautājumiem par to, kāds ir viņu ideālais attiecību partneris un cik viegli viņi varētu pārlēkt no vienām attiecībām uz citām. Pētījuma beigās atklājās, ka tie cilvēki, kas pēc iespējas reālistiskāk atbildēja uz uzdotajiem jautājumiem, pāris mēnešu laikā bija pārtraukuši savas esošās attiecības.

TU JŪTIES IESPROSTOTA UN AR ATTIECĪBĀM NEAPMIERINĀTA

Ir pierādījies, ka tie cilvēki, kas attiecībās jūtas ierobežoti un neomulīgi, ātrāk vai vēlāk tāpat no tām aiziet. Tāpēc, ja tev šķiet, ka attiecībām jāpieliek punkts, bet pašlaik šķiet, ka tas nav iespējams, nebēdā. Tas laiks pienāks.

DRĀMA IR IKDIENAS NEATŅEMAMA SASTĀVDAĻA

Ja strīdi un nesaprašanās ikdienā ir norma, ir skaidrs, ka attiecības nav veselīgas. Katru vakaru strīdoties par to, kurš mazgās traukus, gatavos ēst un maksās rēķinus, var nonākt līdz tam, ka attiecības ir jāizbeidz. Vēl trakāk par kašķēšanos par nenomazgātiem traukiem, ir vainas novelšana uz otru, pārmetumi, dusmošanās vairāku dienu garumā un risinājumu nemeklēšana.

JUMS NESASKAN SOCIĀLĀ DZĪVE

Ir skaidrs, ka, ja vienam attiecībās vsu laiku gribas doties izklaidēties ar draugiem, bet otrs labprātāk pavada laiku mājās, divvientulībā, ar laiku viens vai otrs sāks justies nospiests un ierobežots. Kas notiek pēc tam? To var izlasīt augstāk. Attiecībās ir jāprot atrast kompromisi. Ja viens vai otrs nevēlas to darīt, tad tas noved pie strīdiem, un tādām attiecībām nav nākotnes.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.