8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Desmit hobiji, kas palielinās tavu laimes hormonu

 

  1. Mūzikas instruments

Iemācīties spēlēt kādu mūzikas instrumentu ir drošākais veids, lai saņemtu nepieciešamo laimes devu, jo mūzikai ir dramatiska ietekme uz mūsu noskaņojumu un domām. Ir pierādīts, ka mūzika atbrīvo no stresa un trauksmes izjūtas.

  1. Izlasi grāmatu

Nav nekā labāka kā ieritināties savā mīļākajā stūrīti kopā ar savu iecienīto grāmatu. Lasīšana mums atver jaunas pasaules un pieredzes, tā bagātina mūs. Pastāv pat vārds, kas apraksta laimes sajūtu, ko cilvēks saņem no labas grāmatas izlasīšanas – biblioterapija.

  1. Iemācies adīt

Pēdējo gadu laikā adīšana bauda atdzimšanu –kursus, kur apgūt šo rokdarbu, var atrast gandrīz jebkur. Pārsteidzoši viegli ir sākt un, kad apgūti pāris paņēmieni, process aiziet pats no sevis un rada labu pašsajūtu. Tā ir ritmiska, gandrīz muzikāla vide, ko adīšana rada.

  1. Ievies dienasgrāmatu

Šodien, mēs daudz labprātāk dalīsimies ar savu statusu Facebook profilā, nekā izveidosim savu īsto, privāto dienasgrāmatu. Fiziskais process, kas rodas pildspalvai pieskaroties papīra lapai ir terapisks un daudz labāk palīdz nolikt ikdienas raizes malā.

  1. Podniecība

Tur ir sava burvība, kad radi ko skaistu no nekā. Lai arī mums visiem mājās nav atrodami podniecības riteņi, kursi šai aktivitātei pastāv un to iespējams apgūt ikvienam interesentam.

  1. Pārgājieni

Šis hobijs ir tik sens, cik seni ir paši kalni. Svaigs gaiss, lieliski skati un nekas cits, lai palīdzētu aizmirsties un novirzītos no savām domām. Daudzas mācības pierādījušas, ka rosīga staigāšana ietver tos pašus plusus, ko medicīna pret vieglu depresiju. Tā kā uz priekšu, dodies pastaigā un atbrīvo savus endorfīnus!

  1. Ēst gatavošana

Krāsas, smaržas un tekstūras, ko pieredzi gatavošanas procesā, sniedz mums lielu devu laimes izjūtas, kuru grūti noliegt. Vērts pieminēt arī lielāko šāda hobija plusu – pēc garstāvokli uzlabojošā procesa, nepieciešams nogaršot to, kas sanācis.

  1. Zvaigžņu vērošana

Viens no nenovērtētākajiem, bet dvēseli paplašinošākajiem hobijiem, kas atstās tevi ar pamatīgu brīnuma izjūtu. Tev nav vajadzīgs kāds īpašs aprīkojums, jo tās vari vērot arī ar neapbruņotu aci. Kamēr daļa cilvēku izbauda zvaigžņu apgūšanas procesu, citi tās vēro, lai kaut uz mirkli aizmirstos.

  1. Dārzkopība

Pastāv neskaitāmi fiziski un emocionāli plusi šāda hobija izvēlei. Koncentrēšanās procesa laikā un iegūtais prieks, no sēklām izaudzēti skaisti, plaukstoši ziedi nes laimes sajūtu. Ar šo hobiju, tu patiešām pļauj to, ko iesēji. Viena no skaistākajām lietām, kas piemīt šādam hobijam ir iespēja apbrīnot savu ieguldīto darbu vasaras vakarā, sēžot uz soliņa.

  1. Māksla

Saikne starp māklsu un laimi ir paskaidrota vienā teikumā – dažādas mācības pierādījušas, ka pat tikai skatīšanās uz kādu mākslas darbu, cilvēkam piešķir tādu eiforijas sajūtu, kas ir līdzīga tai, ko izjūt tikko iemīlējies cilvēks. Skaidrs, ka arī pašai radot mākslas darbu, iespējams noķert tādu pašu sajūtu.

 

Tekstu sagatavoja: Kristīne Pelle /Avots: Brightside.com

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.