1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

2.februārī pasaulē svin plāno pankūku jeb krepes dienu! Uzzini, kā tās pareizi ēst

 

Aizmirsti biezās un pufīgās omītes pankūkas, jo katru gadu 2. februārī galdā ir jāliek krepes (crepes) jeb plānās pankūkas!

Pankūkas vienmēr šķiet ļoti sātīgas, taču krepes tādas nav. Tieši ar to tās arī ir īpašas – tās var pildīt ar dažādām lietām, un tās ir ļoti vieglas! Tajās var ietīt svaigu banānu un to visu apliet ar šokolādes mērci (man mīļa recepte!); var salikt iekšā svaigas zemenes, avenes, mellenes, konservētus persikus vai ananāsus…Var uzsmērēt zemesriekstu sviestu vai vienkārši ievārījumu. Izvēle ir patiesi liela un plaša! Vēl, ja gribas kaut ko saldu, var piešaut klāt nedaudz putukrējuma.

Krepēm nav obligāti jābūt saldām. Tās gatavo arī sāļas un pilda ar sieru un šķiņķi, sēnēm, gaļu un citām gardām sastāvdaļām.

Kā pagatavot krepes? Recepšu ir daudz, un katram ir jāatrod tā īstā. Lai gan, no sākuma ir vienkārši jāpiešauj roka tās izcept tā, lai tās nesaplīstu. Krepēm ir jābūt ļoti plānām.

Sastāvdaļas:

140 g miltu;

2 lielas olas;

120 ml piena;

120 ml ūdens;

¼ tējkarote sāls;

2 ēdamkarotes kausēta sviesta

Pagatavošana:

Lielā bļodā sajauc miltus un olas. Pakāpeniski pievieno pienu un ūdeni un samaisi. Tad pievieno sāli un sviestu. Maisi, kamēr masa kļūst vienmērīga.

Sagatavo pannu (uz vidējas uguns). Kad panna gatava, lej vienu kausiņu mīklas un izlīdzini pa visu pannu tā, lai ir vienmērīgi.

Vienu krepes pusi cep aptuveni divas minūtes, līdz pamatne ir viegli brūna. Pasniedz karstu!

 

Labu apetīti un sveicienus pasaules krepes dienā vēl Diāna Dieviete!

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.