5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

No trauku mazgāšanas līdz spilvendrānām: Kas sausina tavu ādu?

 

Sausa āda, sasprēgājušas lūpas, izsitumi… Ja tu ikdienā saskaries ar šīm ādas problēmām, tam varētu būt pavisam vienkāršs izskaidrojums. Varbūt tu pati nemani, taču ikdienā tu dari daudz lietu, kas manāmi var sausināt ādu. Zemāk ir aplūkoti iemesli un to iespējamie risinājumi.

Spilvendrānas. Ja tu gultasveļu maini reizi pāris nedēļās, tad man ir sliktas ziņas. Dermatologi iesaka to darīt vismaz reizi nedēļā. Spilvendrānas pat biežāk, ja tev jau tāpat ir problēmas ar sejas ādu. Kāpēc jāmaina tik bieži? Jo spilvendrānas ir atmirušās ādas, tauku un putekļu perēklis, kas var negatīvi ietekmēt tavu ādu.

Karsta duša. Ja tu esi īpaši karstas dušas cienītāja, tad tu noteikti savai ādai nodari vairāk ļaunuma nekā labuma. Karsta duša var noārdīt tava ķermeņa ādas virskārtu, tādējādi to padarot jutīgāku.

Make up otas. Ja tu kādu laiku neesi mazgājusi savas grima otiņas, tad nu būtu pēdējais laiks to izdarīt. Tas ir jādara pēc iespējas biežāk, jo šajos priekšmetos uzkrājas liels daudzums kosmētikas un putekļu, ko tu pēc tam atkal liec uz savas sejas.

Gulēšana ar izlaistiem matiem. Ja tev ir gari mati, centies tos sapīt bizē vai vismaz sasien vājā astē. Vaļējas matu cirtas, kas pa nakti pieskaras tavai sejai, var nodarīt kaitējumu tavai ādai.

Trauku mazgāšana. Jau izsenis ir zināms, ka trauku mazgāšana ar rokām, sausina roku ādu. Protams, ne tik daudz cietais ūdens,kā magāšanas līdzekļi. Lai pasargātu savas rokas, mazgājot traukus lieto cimdus vai vismaz nomaini savus mazgāšanas līdzekļus uz maigākiem un dabīgākiem.

Runāšana pa telefonu. Arī telefons ir baktēriju un netīrumu perēklis. Kad tu to liec pie savas sejas, baktērijas pārvietojas. Protams, atteikties no runāšanas pa telefonu ir diezgan neiespējami, tāpēc centies ik pa laikam notīrīt tā ekrānu ar dezinficējošām salvetēm.

Gaisa kondicionieris. Ja tu strādā birojā, no tā nav iespējams izvairīties. Tāpēc kondicionieru sezonā mitrini un rūpējies par savu ādu pēc iespējas vairāk.

 

Tekstu sagatavoja: Diāna Dieviete / Avots: Dailymail.co.uk

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.